"Ortak paydamız Çerkezköy'ü daha ileri götürmek"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün ilçedeki hemşeri derneklerine ziyaretlerde bulundu. Kaymakam Kubilay ziyaretlerde hemşeri derneklerinin gelecek nesillere gelenek ve görenekleri aktarma bakımından önemli kuruluşla

Çerkezköy 14.05.2014 22:24:00 0

DERNEKLERİ ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün saat 14.00’te Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren dernekleri ziyaret etti. İlk ziyareti Kars Ardahanlılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştiren Kubilay, ardından Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma Derneği ve son olarak da Amasyalılar Sosyal Kültür Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Kaymakam Kubilay’ı dernek ziyaretlerinde dernek başkanları ve yönetimleri karşıladı.

 

 

DERNEKLERİN TOPLUMDA ÖNEMLİ YERİ VAR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dernek ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda derneklerin de birer sivil toplum kuruluşu olduğunu ve gelecek nesillere gelenek ve görenekleri aktarma ve öğretme bakımından önemli yer tuttuklarını söyledi. Kaymakam Kubilay, “Dernekler aynı zamanda devlet vatandaş arasında bir köprü görevi görmektedir. Sanayi kenti olan ilçemizin devamlı gelişerek büyümesi ile birlikte kurulan hemşeri derneklerinin de ilçemizde birlik ve beraberliğin daha da pekişmesine önemli ölçüde katkı sağladıklarını görüyoruz. Tüm derneklerin ortak paydası da bu. Ortak paydamızda Çerkezköy’ü daha ileri götürmek için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” dedi.

 

 

GELENEK VE GÖRENEKLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ

Kars Ardahanlılar Dernek Başkanı Ünal Güneş, Kuzey Kafkaslılarv dernek Başkanı Mahmut Göçmeç, Amasyalılar Dernek Başkanı Ali Çelikve diğer dernek başkanlareı da yaptıkları konuşmalarda hemşeri dernekleri olarak dernek üyelerinin sıkıntılarını ve dertlerini giderdiklerini, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduklarını, aynı zamanda yaşamlarını sürdürdükleri, Çerkezköy’de 81 ilden gelen vatandaşlarla tam birlik ve beraberlik içinde kardeşçe bir yaşam sürdürdüklerini, Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi içinde çaba gösterdiklerini, yörelerinin gelenek ve görenekleri gelecek nesillere aktardıklarını belirtti.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10