Özel insanlar gönülleri fethetti

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin bu yılki 'Sakatlar Haftası 'etkinlikleri önceki yıllara göre daha da görkemli ve muhteşem şekilde devam ediyor. Çerkezköy Halk Eğitimi Merke

Çerkezköy 14.05.2014 22:45:00 0
Özel insanlar gönülleri fethetti

 BU YIL ZENGİN BİR PROGRAM HAZIRLADIK

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya,  yaptığı kısa konuşmada bu yıl ‘Sakatlar Haftası’nda çok zengin bir etkinlik programı hazırladıklarını ve hafta boyunca hazırlanan tüm etkinliklerin bedensel ve zihinsel engellilerin mutlu olmaları için hazırlandığını söyledi. Başkan Çetinkaya, “Bu yıl çok zengin bir program dâhilinde ‘Sakatlar haftasını kutluyoruz. Hafta boyunca bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

PROFESYONEL TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARTTILAR

Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Tiyatro Grubu’nun Zeynep Alışık’ın eğitmenliğinde sahnelediği ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ piyesi izleyenleri büyüledi. Bedensel ve zihinsel engellilerden oluşan tiyatro grubunun sahnelediği oyunda rol alanlar, profesyonel oyuncuları aratmadı. Özel insanların oynadıkları piyesi protokol mensupları başta olmak üzere tüm izleyenler ayakta alkışladı. Zeynep Alışık’ın eğitmenliği ve yönetiminde sahnelenen ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ Piyesinde Yunus Gökdemir, Ümit Pıtırlı, Halim Kıral, Arif Oduncu, Metin Uygun, Ahmet Taşan, Hülya Güven, Meltem Mardin, Çisem Aksu, Mevlüt Durmuş, Batuhan Kaya, Özgen Demirtaş, Meral Dağaşan, Nursena Kuru, Ebru Çınar, Büşra Tecmen ve Ferhat Arslan, Hülya Metin ve Sakine Arslan rol aldı. Piyesin ardından Piyeste rol alan Çerkezköy Sakatlar Derneği Tiyatro Grubu  oyuncuları  sahneye tek tek çıkarak İstiklal Marşı’nın tek tek okudular. Protokol üyeleri 10.Yıl Marşı’nı okuyan bedensel ve zihinsel engellilere de hep bir ağızdan eşlik etti. Program Ünlü Kantocu Nurhan Damcıoğlu’nun kantolarından kesitler sunulması ile devam etti.

 

 

TEAKWONDOCULAR DA İLGİYLE İZLENDİ  

Güzel Spor Okulu Antrenörü Milli Taekwondocu Bilal Güzel’in eğitmenliği ve öğreticiliğinde Çerkezköy Sakatlar Derneği Taekwondocularının yaptıkları gösteriler de izleyenler tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni kazandı. Onlar da diğer arkadaşları gibi oyunları ustalıkla sergilediler. Program “Delisin Delisin” şarkısının seslendirilmesi ile devam etti.

 

 

22 YILLIK MESLEK HAYATIMDA EN ANLAMLI GÜNÜ BU GÜN YAŞADIM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 22 yıllık meslek hayatında en anlamlı günü yaşadığını belirterek, “Öncelikle TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimini ve üyelerini böylesine güzel bir program hazırladıkları için tebrik ediyorum ve hepsini canı gönülden kutluyorum. Bizlere bu günü yaşattığınız için  teşekkür ediyorum. Bu vesileyle dernek başkanı ve yönetiminni bu fedakar ve gayretli çalışmaları Türkiye’nin bir çok il ve ilçesine örnek olacaktır. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptım ancak böyle çok güzel program hazırlandığını görmemiştim. Engellilerimize yardımcı olmak için devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın da katkısı gerekli. Çerkezköy Belediyesi’nin katkısıyla oluşturulan Çerkezköy Engelliler Yaşam Evi’ni yapması nedeniyle de belediyemize teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Sakatlar haftası nedeniyle bu akşam gerçekleşen bu güzel program bizleri gerçekten çok mutlu etti. Bizleri böyle güzellikle buluşturan TSD Başkan, yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu etkinliğiniz Türkiye’ye örnek olacaktır. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, katkısı olan ve destek veren herkese ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalar sonrasında protokol üyeleri programda gösterilerde yer alan bedensel ve zihinsel engellilere birer buket çiçek takdim etti.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Vize Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Tezcan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Akut Polikliniği Başhekimi Dr. Marina Abuzalde, Engellilere sosyal aktivitelerde öğreticilik yapan Zeynep Alışık, Bilal Güzel, Engelli aileleri ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.  

Haber  / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10