Ayaz: Soma son olsun

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Yücel Ayaz, yönetim kurulu üyeleri ve Çerkezköy'deki doktorlarla birlikte dün saat 17.30'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması ya

Çerkezköy 14.05.2014 23:04:00 0
Ayaz: Soma son olsun

YERİMİZDE SAYIYORUZ

Saygı duruşunun ardından konuşan Ayaz, meslek odası olarak son zamanlarda üzerinde durdukları taşeronlaşma konusunda ciddi adımların atılmadığını belirterek “Bu vakalara biz iş kazası değil iş cinayeti diyoruz. Bu iş cinayetleri istenirse yüzde 1’ler seviyesine düşürülebilir. Ama halen yüzde 7 seviyelerinde. Çin bile yüzde 1 seviyelerinde iken biz halen yerimizde sayıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ TIKIYOR

Türkiye’de taşeronlaşmaya karşı çalışma yapılmadığını ileri süren Ayaz “Biz ne yapılması gerektiğini her zaman mecliste de dile getireceğiz. Ama bu konuda soru önergeleri araştırma komisyonu talebi reddediliyor. Bu, Türkiye’nin önünü tıkıyor.  Kar maksimizasyonu ve taşeronlaşma ile iş cinayetlerine davetiye çıkarılıyor. Hükümet bunun önüne geçmeli. Yoksa sorumlu kendisi olacak. Bu konuda gerekli tedbirler alınmalı ve kanunlara uyulmalı. Soma’dan gelen haber bizi çok üzdü. Soma son olsun” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10