Üretmeden başarı sağlanamaz

Hayrabolu'da Dünya Çiftçiler Günü törenle kutlandı. Tören kapsamında çiftçi dernekleri yönetici ve üyeleri, Hükumet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulund

Hayrabolu 14.05.2014 23:26:00 0
Üretmeden başarı sağlanamaz

TÖRENLE KUTLANDI

Gerek yerel gerekse genel ekonomik koşullar göz önüne alındığında, bir ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların ancak üretimle aşılabileceğini belirten Hayrabolu Ziraat Odası Genel sekreteri Hüsamettin Yılmaz “Üretmeden hiçbir başarının sağlanamayacağı aşikardır. Çiftçilik faaliyeti ülke için gerçek katma değer üreten üretimin ana unsurlarındandır. Tarımsal üretimini kendi kendine yeter hale getiren ülkelerde bile ithalat bazı zamanlar zorunlu olsa da ülkemizde yaşayan bizler ve bizlerden sonra gelecek nesillerin dağa sağlıklı ve dağa müreffeh bir yaşam sürebilmesi için, yöresel ve ulusal politikalar oluşturmalı, dünya şartları, üretim ve pazarlama teknikleri, tarımda verimlilik çiftçi örgütleri ve örgütsel yapıları gibi kavramlar devamlı irdelenmelidir" dedi.

SUNUM YAPILDI

Dünya Çiftçiler Günü törenine Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, çiftçi kuruluş ve dernekleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yöneticileri ve çiftçiler katıldı.Öte yandan, etkinlikler çerçevesinde İlçe Ziraat Odasında 'Tarımın dünü, bugünü, yarını ve yaşanan sorunlar' ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 'Sosyal güvenlik konusunda yaşanan  gelişmeler' konulu sunum yapıldı.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10