Toprak: Çiftçilerin durumu iyileştirilmeli

14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan "Çiftçiler Günü çiftçiler için önemli bir gün. Tarım sektöründe uygulanan polit

Çerkezköy 14.05.2014 23:27:00 0
Toprak: Çiftçilerin durumu iyileştirilmeli

BU YIL DA BURUK KUTLADIK

14 Mayıs’ta kutladıkları Dünya Çiftçiler Günü’nü bu yıl da buruk şekilde kutladıklarını söyleyen Toprak “Sebebi ise tarım sektöründe uygulanan politikalar nedeniyle çiftçimizin yüzü hiç gülmüyor. Ürettiğinin karşılığını bazıları ancak alıyor, bazıları ise ya başa baş ya da yılı zararla kapatıyor. Biz çiftçilerin önemli ve anlamlı günü nedeniyle yetkili makamların sektörümüzde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde acilen gerekli önlemi alarak çiftçilerimizin durumunu iyileştirici yaptırımları hayata geçirmelerini istemekteyiz” dedi.

EKONOMİNİN TEMEL TAŞLARI

Çiftçilerin her zaman ekonominin temel taşları olduğunu söyleyen Toprak “Eğer temel taşlarının iyi olması durumunda ekonomimizin daha da güçlenir. Yaşanan ekonomik kriz dönemlerinde ortaya çıkan olumsuz sonuçlar tarım ve hayvancılığımızın önemini bir kez daha ortaya koyarak göstermiştir. Türk Ekonomisinin temel taşlarından en önemlisi olan tarım iç tüketimde de büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca ihracatta da büyük kazanımlar sağlamaktadır. Doğrudan ya da dolaylı olarakta hayvancılığı da etkilemektedir” dedi.

BÜYÜK ORANDA YOL ALMALIYIZ

Çiftçilerin üretim ve verimliliğinin arttırılması için öncelikle tarımsal kalkınmanın sağlanması gerektiğini ifade eden Toprak “Çiftçilerimizin üretim verimliliğinin arttırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi ve ürettikleri ürünleri dünya pazarlarına ulaştırılması için tarım sektörü politikalarının günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde ele alınacak tarım politikalarıyla sektörde tarımsal kalkınmada büyük oranda yol almamızı sağlayacak” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10