Korkmaz, yeniden başkan seçildi

Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine düne ertelenen Çerkezköyspor Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi.

16.05.2014 18:04:00 0
Korkmaz, yeniden başkan seçildi

ÇOĞUNLUK ARANMAKSIZIN TOPLANDILAR

Dün saat 14.00’de Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan Başkanlığına Şahin Baysak, divan üyeliğine ise Melih Gedikoğlu oy birliği ile seçildi. Gündemin üçüncü maddesini teşkil eden faaliyet raporunun okunmasına geçildi.

 

 

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Kulübün bir yıllık faaliyet raporunu ise Çerkezköyspor Kulüp Müdürü Ergun Uncuoğullarından okudu. 2013-2014 sezonunun kriz ile başladığını kaydeden Uncuoğullarından “ Olağang üstü kongre yapıldı. Bu toplantılara üye katılımı ve başkan adayı çıkmayınca Ahmet Korkmaz tekrar başkan oldu. Transfer döneminde ilk önce antrenör olarak Orhan Gençerler ile anlaşıldı. Kısıtlı imkanlar çerçevesinde maliyeti daha düşük futbolcular tercih edildi. Kötü bir ilk yarı performansı sonunda hocamız istifa etti ve yerine Metin Aydemir ile anlaşıldı. Eksik görülen yerlere transferler yapılarak ikinci devre daha derli toplu bir takım görüntüsü oluştu” dedi.

 

 

“KÜME DÜŞTÜK”

Güçleri hem ekonomik yönden hem de kadro kalitesi açısından Tekirdağspor’un üzerinde ligi bitirmeye yetmediğini kaydeden Uncuoğullarından “ Bilindiği gibi playout maçı sonunda da Velimeşe Belediyespor’a yenilerek dört yıllık bal ligi macerası da sona erdi. Çerkezköyspor takımı sezon içinde gelir amaçlı bazı etkinlikler yapmış fakat bu etkinliklere sanayici, iş adamları ve esnafımız rağbet göstermeyerek bir nevi takımı kendi kaderi ile baş başa bırakmıştır. Takımımız küme düşünce de herkes hesap sorma yarışına girmiştir” diye konuştu.

 

“ALT YAPIDA BAŞARILI OLDUK”

Uncuoğullarından “ A Takım için bulunamayan destek genç takıma da yansımıştır. Antrenman sahası, malzeme, araç yönünden çok sıkıntılar çekmelerine rağmen, hem Çerkezköy’ün potansiyelinin yüksek olması hem de Vedat Çolak hocamızın olağanüstü katkılarıyla takımımız çok başarılı iki sezon geçirdi. Sporcularımız artık A takımda oynayacak seviyeye gelmeye başladılar. Alt yapılarda bu yıl 11,13,15,17,19 yaş gruplarında liglere katıldık. U-13 devam ediyor ve U-11 ligi ise başlamadı. 2013 yılında U-15 ve 17 yaş gruplarında şampiyonluk yaşadık. Bu yıl 17 yaş grubunda şampiyon olduk. Tüm kategorilerde ise centilmenlik ödülleri aldık” açıklamasında bulundu.

 

TAHMİNİ BÜTÇE 350 BİN TL

Yapılan oylama sonucunda faaliyet raporu iki red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 2013 yılına ait gelir ve gider raporunu da Ergun Uncuoğullarından tarafından okundu. Raporda gelir ve giderin 942 bin 064 TL olduğu ifade edildi. Raporda üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde tahmini bütçe görüşüldü. Başkan Ahmet Korkmaz tahmini bütçenin üye aidatlarının 150 bin, bağışların 200 bin TL olmak üzere toplam 350 bin TL olduğunu kaydetti.

 

“VİCDANEN RAHATIM”

Ahmet Korkmaz’ın konuşmasının ardından Çerkezköyspor Yönetim ve Denetim Kurulu seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda seçimin açık oylamaya göre yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Açık oylama ile yapılan seçimde seçime tek aday olarak giren Ahmet Korkmaz’ın listesi oy birliği ile seçildi. Dilek ve temenniler kısmında konuşan Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz “Velimeşe maçından sonra düşmüş bulunmaktayız. Vermiş olduğumuz mücadele sonuçsuz kaldı. Vicdanen rahatım. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Maalesef sonuç hüsran oldu. Artık önümüze bakıyoruz. Süper amatör ligde mücadele edeceğiz. Elimizden gelen çaba ile iyi kadro kurup bal ligine çıkmayı düşünüyoruz” dedi.

 

“ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Korkmaz “ Listemize gösterilen teveccühten ötürü herkese teşekkür ediyorum. Bu kongre Çerkezköyspor için hayırlı olur. Bugün ki kongreden sonra önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacağız. Düğmeye basarak çalışmalara başlayacağız. Görev dağılımdan sonra yönetim kurulu ile beraber önümüzdeki sezon için güçlü bir takım kurarak düştüğümüz Bölgesel Amatör Lige çıkmak için elimizden geleni yapacağız. İş adamları, siyasileri, bürokratların desteğini alarak hep birlikte Çerkezköyspor’u hak ettiği yere çıkarmak için mücadelemizi göstereceğiz” diye konuştu.

 

“TAKIM KAPANMAYACAKTIR”

Çerkezköyspor’u hiçbir zaman kapatmayacaklarını kaydeden Korkmaz “Gönül isterdi ki Çerkezköy bütün olarak bu kongreye girsin. Geçtiğimiz haftalarda bazı çatlak sesler oldu. Maalesef bunları aşamadık. Ben elimden gelenm ücadeleyi gösterdim. Bundan sonra artık önümüze bakacağız. Çerkezköyspor köklü bir takımdır. Kimse Çerkezköyspor’un kapanmasını beklemesin. Biz burada olduğumuz sürece Çerkezköyspor her zaman ayakta duracaktır. Çerkezköyspor kapansın, bu açılsın deniyor. Hiçbir zaman buna müsaade etmeyeceğiz. Çerkezköyspor en iyisi için her zaman mücadele edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Takım olarak sezon başına sıkıntılı başladıklarını kaydeden Korkmaz “ Yönetim olarak görev süremiz bitmişti. Bizde kulübün kapanmaması adına tekrar göreve talip olduk. Sıkıntılı bir süreç geçirdik. Elimizden geldiğince ligde tutunmak adına kadro kurduk. Tabi bu kadro ile ilk yarıya kadar kötü bir sezon geçirdik. Toparlanma safhamız oldu. Maalesef playoffa kaldığımız için Velimeşe yenilgisi ile ligden düştük. Biz elimizden geleni yaptık. Nasıl düştük isek nasıl çıkmasını biliriz. Herkes ile istişareye girip takımı kurtaracağız. Kadro kurmak için görüşmelerimiz var. Kongreyi beklemeden transfer görüşmelerine başladık. Takım iki ay sonra takımımız çalışmalarını başlayacak. Bu toplantıda Belediye Başkanımız Vahap Akay ve siyasi parti temsilcilerinin de olmasını isterdik. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.  Alt yapımız da devam ediyor. Herkesin huzurunda Vedat Çolak’a göstermiş olduğu üstün çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Çerkezköy’ün alt yapısını Türkiye’de tanıtmıştır. Kongrenin Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“ARTIK VELİKÖYSPOR’U DESTEKLEYECEĞİZ”

Dilek ve temenniler kısmında konuşma gerçekleştiren delege üyesi ve taraftar gurubu lideri Alkan Kuru da konuşma gerçekleştirdi. Takım için Ahmet Korkmaz’ın her şeyi yapmasına rağmen Metin Aydemir’in yanlış taktikleri yüzünden düştüğünü kaydeden Kuru “ Taraftar gurubu ve spora gönül verenler olarak takımın artık bir kan değişikliğine ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Ahmet Korkmaz ise aday çıkmayınca tekrar aday oldu. Bu sene Caddeliler gurubu takımı desteklemeyecektir. Ahmet Korkmaz takımı alıp bala çıkartıp bırakacağız diyor. Bu takıma tekrardan sahip çıkacak insanlar olmayacaktır. Aynı problemler yaşanacaktır. Herkesin emekleri de hiç olur. Tüm taraftar grubu olarak bu yıl Veliköyspor’a destek vermeyi düşünüyoruz. Taraftarlar olarak toplu bir karar aldık. Delege listesinde kurucu üyeler dahi çıkartılmıştır. Bunlar üzücüdür. Kongrenin Ahmet Korkmaz ve yönetimine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ahmet Kormaz Başkanlığındaki yönetimde  Muzaffer Uncuoğullarından, İsmail Ayaz, Hayri Varol, Nevzat Teker, Ömer Faruk Bilgin, Ahmet Yıldız, Mehmet Köse, Cengiz Demir, Çakır Taşkın, Oktay Çiftçi, M.Salih Yüzbaşı, Nurettin Akın, Taner Önsel, Metin Özer yer alırken Denetleme kurulunda Abdullah Bilgin, Aydın Özer ve Kasım Dışbudak yer aldı. Federasyon delegeleri ise Ahmet Korkmaz, Ömer Faruk Bilgin ve Metin Özer oldu. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10