Özel insanlara Gülen Yüzler Pikniği

Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi işbirliğinde geleneksel hale getirilen Gülen Yüzler Pikniği'nin bu yıl 6â€

Çerkezköy 18.05.2014 12:21:00 0
Özel insanlara Gülen Yüzler Pikniği

BU YIL 6’NCISI DÜZENLENDİ

Önceki gün saat 12.30’da düzenlenen pikniğe Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve kızı Başak Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz, engelliler, engelli aileleri ile Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri katıldı.

 

 

MADEN İŞÇİLERİNİN AİLELERİNE BAĞSAĞLIĞI DİLEDİ

Piknikte konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, geleneksel hale gelen Gülen Yüzler pikniğinin bu yıl 6’ncısını düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getirerek “Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bu yıl piknik etkinliğimizi daha geniş kapsamlı gerçekleştirecektik. Fakat Soma’da yaşanan olay nedeniyle etkinliğimizi kısıtlamak zorunda kaldık. Piknik organizasyonunu yaklaşık bir ay öncesinden programladığımız için engelli kardeşlerimize söz vermiş olduğumuz için etkinliği iptal edemedik” diye konuştu.

 

 

FARKINDALIK YARATAN BİR PROJE

Sarıoğlu, ÇOSB olarak birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek “Engelliler Haftası münasebetiyle yaptığımız bu proje en anlamlı ve en önemli sosyal sorumluluk projemizdir. Engellilerimizi ve ailelerini senede 1 gün de olsa bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak bizim için tarifi mümkün olmayan bir mutluluktur” dedi. Kendisinin de bir engelli babası olduğunu ve bu nedenle engelli ailelerin hissettiklerini çok iyi anladığını ifade eden Sarıoğlu bu etkinliğin engellilerin de bu toplumun önemli bir parçası olduğu konusunda farkındalık yaratan bir proje olduğuna dikkat çekti.

 

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Engelliler için Trakya genelinde başka bir yerde bu tarz bir etkinlik düzenlendiğine şahit olmadığını söyleyen Sarıoğlu “Önümüzdeki yıldan itibaren Kapaklı’yı da bu organizasyona dahil ederek Tekirdağ genelinde çok daha büyük kapsamlı etkinliklere imza atmak istiyoruz” dedi. Önceki yıllarda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin etkinlikte gönüllü olarak görev aldığını ifade eden Sarıoğlu, “Bu yılki etkinliğimizde ise Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerimiz gönüllü olarak görev aldı. Etkinliğe servis ve animasyon gösterileri ile katkı sağladılar” diyerek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin de katıldığı eğlencede gönüllerince dans eden engelliler bu özel günü doyasıya kutladı. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da “Her yıl düzenlenen piknik dolayısıyla ÇOSB yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi. ÇOSB’de faaliyet gösteren Akat Kozmetik, Atak Farma, Altın İplik, Beks Çorap, Bonny Tekstil, Bross Çorap ve Huna Kozmetik firmaları da kendi ürünlerini engellilere hediyeler etti. Müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen engelliler ve engelli aileleri, daha sonra Özel Optimed Hastanesi tarafından gönderilen uçurtmaları uçurdu.

 

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10