Süt Günü etkinliklerle kutlanacak

Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklama yapan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın, Ulusl

Tekirdağ 18.05.2014 13:01:00 0
Süt Günü etkinliklerle kutlanacak

23 YILDIR KUTLANIYOR

Ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 Mayıs’ın, Dünya Süt Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini ifade eden Yaman, “Kutlama günün amacı; sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak, yurt içi talebi canlandırmak, her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve ürünleri tüketimini arttırmaktır” dedi.

ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Bu yıl 23 üncüsü kutlanacak olan Dünya Süt Günü dolayısıyla Tekirdağ’da da çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Yaman, “İlk olarak saat 09:00 itibariyle Tuğlalı Park'ta tören düzenlenecek olup, sütün önemi konusunda basın açıklaması yapılacak. Daha sonra süt ve süt ürünleri üreten firmaların katılımıyla açılacak olan stantlarda halkımıza ürün tanıtımı yapılacak. Ayrıca öğrencilerimizin ziyaretleri sonucu içme sütü ikramı gerçekleştirilecek” dedi.

TEKİRDAĞ SÜTÇÜLÜĞÜNÜN GELECEĞİ

İkinci etkinliğin ise saat 13:30'da Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacağını söyleyen Yaman “Burada "Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği" konulu panel gerçekleştirilecek. Panele Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci başkanlık edecek. Panelist olarak Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr. Bilal Bilgin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden Başkan Şaban Aytaç, Tekirdağ Süt Üreticileri Birliğinden Başkan Şerif Baykut ile Kaanlar Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmasından Süt Alım Şefi Murat Engin görev alacak” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER           

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10