Taksiciler, korsandan dert yandı

Çerkezköy'deki taksiciler, "Son beş yıldan bu yana ilçede korsan taksiler çoğaldı. Korsan taksiler işlerimizi olumsuz etkiliyor" dedi.

Çerkezköy 19.05.2014 17:33:00 0
Taksiciler, korsandan dert yandı

KORSAN TAKSİLERLE MÜCADELE EDEMİYORUZ

Meydan Taksi’de 35 yıldır taksicilik yapan Hasan Güler ve Naci Gençtürk, “Son beş yıldan bu yana Çerkezköy İlçe merkezinde ortaya çıkan korsan taksiler duraklarda yıllarca hizmet veren taksicilerin işlerini büyük ölçüde etkiliyor. Bugüne kadar da korsan taksilerle gerekli mücadele yapılmadı. Bizler 35 yılı aşkın ekmeğimizi yasal olarak kurduğumuz taksi duraklarından kazanıyoruz. Ancak ilçemizde son beş yıldan bu yana ortaya çıkan korsan taksilerin çoğalması ile işlerimiz bir hayli bozuldu. Bizler vergisini veren ve hizmeti de 7/24 olarak sunan taksi duraklarında çalışan taksiciler olarak korsan taksilerle mücadele edemiyoruz” dedi.

DURAKLARINDA İŞ YAPMIYORLAR

Son yıllarda kurulan bazı taksi duraklarının da rant için kurulduğunu iddia eden Güler ve Gençtürk, “Korsan taksiler gibi, bu rant için kurulan taksi durakları da bizim işimizi etkiliyor. Üstelik bunlar durakları olduğu halde duraklarında iş yapmıyor ve bizler yakın yerlerde belirli noktalara da bekleyerek müşteri aldıklarını görüyoruz. Madem durakları var onlar da  bizim gibi duraklarında çalışmak zorundalar. İhtiyaç olmadığı halde bu durakların oluşmasında belediye eski başkanı Ali Ertem ile şoförler odasının katkısı var. Eğer durak açıldıysa herkes kendi durağında çalışacak. Kendi durağını bırakıp da başka bir yerde yada başka bir durakta çalışma lüksü olamaz” diyerek bu durumun önüne geçilmesi için Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığın gereğini yapmasını istediler.

KİMSE KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMASIN

Kızılpınar’da Faruk Korkmaz’ın döneminde 300 taksi durağına izin verildiğini iddia eden Hasan Güler “Kızılpınar’ın nüfusu ne ki. Bugün Trakya’nın hiçbir il ve ilçesinde bu kadar taksi durağı yok. Bu duraklara neden ve niçin kurulmasına izin verildi. Adama demezler mi bunlar rant için mi kuruldu diye. Eğer bir iş yapılacaksa ihtiyaç varsa yapılır. Kimse kimsenin ekmeğiyle oynamamalı” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

         

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10