Yerlikaya: Asyaport Tekirdağ için büyük nimet

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya "Tekirdağ'da kurulma aşamasında olan Asyaport Limanı Tekirdağ için büyük bir nimet" dedi.

Tekirdağ 20.05.2014 09:37:00 0
Yerlikaya: Asyaport Tekirdağ için büyük nimet

EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

Valilik Toplantı Salonu’nda Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ile birlikte basın toplantısı yapan Yerlikaya, Asyaport Limanı hizmete girmeden önce, tespit edilen ve yapılması elzem olan ihtiyaçlarla ilgili bir eylem planı çıkarmak niyetiyle bir araya geldiklerini ifade etti.

DAHA SIK TOPLANTILAR YAPILACAK

Her ay gerekirse daha sık bu eylem planında tespit edilen çalışmalarla ilgili toplantılar yapacaklarını söyleyen Yerlikaya “Tekirdağ ili içinde, diğer iller ve başkent Ankara nezdinde takip etmemiz gereken meseleleri el birliğinde inşallah takip edeceğiz. Niyetimiz şu, ben pek çok defa çeşitli konuşmalarımda dile getirdim. 127 kilometre Tekirdağ ilinin deniz sahili var. 3 tane limanımız var. Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin (TDİ) Tekirdağ merkez limanı var, MARTAŞ limanı var ve nihayetinde tamamlanması yıl başını bulacak olan Asyaport Limanımız var. Bunları tarihi öncelik sırasına göre sıraladım. Biz bugün için Asyaport Limanı açılmadan önce bizi bekleyen eksikliklerin giderilmesiyle ilgili eylem planımızı tespit etmek için bir araya geldik. Hem TDİ Limanımız hem de MARTAŞ Limanımızla da ilgili toplantı yapacağız. Onların da eksikleriyle ilgili veya onların da sorunlarıyla ilgili birlikte neler yapabileceğiz ödevlerimiz nelerdir onlarla da ilgili bir toplantı yapacağız” dedi.

2015’TE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

Asyaport Limanı’nın 2015 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesini planladıklarını, limanın hizmete girmesi ile birlikte Tekirdağ’ın ekonomisinde büyüme olacağını ifade eden Yerlikaya “Asyaport limanı inşallah 2015'in ilk çeyreğinde veya daha önce inşallah hizmete girdikten sonra biz en geç 24 ay içerisinde bizim ekonomimize bugüne kadar vergiyle ilgili hangi boyuta ulaştıysak bir kat daha arttıracak bir vergi gelirini sağlayacağını düşünüyoruz. Büyükşehir olduktan sonra bu cümleler bize daha büyük heyecan veriyor. Çünkü büyükşehir gelirlerinin içerisinde en önemli pay, o şehrin vergi gelirlerinin içerisinden alınacak olan yüzde 6'lık pay. 3 milyar 387 milyon lira olan 2013 yılı vergi geliri, eğer 2015'te açılan limanla 2017-2018'in başında bir 3 milyar 387'de Asyaport limanından geliyorsa, bunun anlamı şu, büyükşehir belediyesi her sene sadece Asyaport'tan 200 milyon lira civarında yıllık gelir alıyor demektir” diye konuştu.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10