Bahar: Adayın sonuna kadar arkasında olacağız

AK Parti'de seçimler öncesi göreve gelen ve yoğunluk nedeniyle tanışma ve nezaket ziyaretlerini seçim sonrasına bırakan Reşat Bahar başkanlığındaki AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, dün d

Çerkezköy 20.05.2014 17:16:00 0
Bahar: Adayın sonuna kadar arkasında olacağız

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan İşcan, Halit Er, Kamil Yiğit, Ercan Erdoğan, Kılıç Karataş, Mehmet Çelebi, Murat Yaraşır ve Cumhur Özaslan ile birlikte gazeteyi ziyaret eden Reşat Bahar, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan Bahar, yeni yönetimde yer alan Ercan Çorbacı, Ahmet Yazı ve Murat Özaydın’ın yoğun iş tempoları dolayısıyla yönetimden ayrıldığını ifade ederek “Onların yerine bizimle birlikte aktif olarak çalışabilecek Yedek Yönetim Kurulu listesindeki arkadaşlarımızla devam edeceğiz” dedi. Yedek listede bulunan İlker Börekçi ve Behçet Güven’e teklif götürdüklerini ifade eden Bahar, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

 

 

SONUNA KADAR ARKASINDA OLACAĞIZ

İlçe Başkanı Bahar, parti olarak 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandıklarını ifade etti. Seçimlere mevcut yönetimle hazırlanacaklarını söyleyen Bahar “Sonrasında Olağan Genel Kurulumuz var. Fakat genel seçimler öncesi olağan genel kurul yapılmama ihtimali de var” dedi. Bahar, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, aday kim olursa olsun parti olarak sonuna kadar arkasında olacaklarını söyledi.

SEÇİMLERİN KAYBEDİLMESİNDE BÜYÜK ETKİSİ OLDU

30 Mart yerel seçimleri ile ilgili de değerlendirme yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar “Seçimlerin kaybedilmesinde sandık görevlileri ve sandık müşahitlerinin değiştirilmesinin etkisi büyük oldu. Ben Şubat Ayı sonunda göreve geldim. Ben göreve geldiğimde sandık müşahitleri ve sandık görevlileri çoktan belirlenmişti. Bu değişikilikleri eski ilçe başkanları yaptı. Birçok insanı partiye küstürdüler” dedi. Bahar, İlçe Başkanı olarak kendisinden habersiz hazırlanacak olan bir meclis üyesi listesini tanımayacağını ifade ederek “Gerekirse görevimden ayrılırım, fakat buna göz yummam. Bu partiye yıllarca maddi manevi hizmet eden arkadaşlarımız, 5 yıl sonra bunun mükafatını görecekler. Ben teşkilatçıyım” diyerek yıllarca parti için emek harcayan kişilerin görev almasını istediğini söyledi.

SIKINTILAR YAŞADIK

Büyükşehir yapılanması ve Kızılpınar ile Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlanması ile birlikte seçim sürecinde sandık müşahitleri ve sandık görevlileri konusunda yaşanan sıkıntıları mahalle temsilcilikleri konusunda da yaşadıklarını söyleyen Bahar “Bu nedenle oyumuzu yüzde 9 oranında arttırmamıza rağmen seçimleri kaybettik. Şimdi mahalle yönetimlerini de yeniden kuracağız” diyerek amaçlarının bu yapılanmayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce tamamlamak olduğunu ifade etti.

HALKIN SEÇMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Gazeteci Şaban Kardeş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir devlet adamını halkın seçmesi oldukça önemlidir. Fakat bu halk Cumhurbaşkanı seçeceğim diye padişah seçmemeli. Ülke olarak çok önemli bir noktadayız. Cumhurbaşkanı olacak kişinin 77 milyonun Cumhurbaşkanı olması gerekiyor” dedi. AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Türkiye genelindeki beklentisinin sorulması üzerine konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar “Türkiye genelinde en az yüzde 55 oyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağımıza inanıyoruz. Son genel seçimlerde Çerkezköy’de yüzde 45 oranında oy aldık. Bunun altına inmeyeceğimize inanıyorum” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10