Ülker: Stajyerlere stajyer gözü ile bakmalıyız

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir yıllık çalışma döneminin ardından ikinci müşterek meslek komitesi toplantısı yapıldı.

Çerkezköy 20.05.2014 18:44:00 0
Ülker: Stajyerlere stajyer gözü ile bakmalıyız

“TEMEL EĞİTİME KATILDIK”

Dün saat 15.30’da ÇTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, meclis üyeleri ile meslek komitesi üyeleri katıldı. Gündemin ilk maddesinde odanın akreditasyon süreci hakkında bilgilendirmesini  Eğitim ve Kalite Sistem Yöneticisi Asude Çelen yaptı. Akreditasyon başvurusunun kabul edilmesinin ardından Aralık ayında yönetim kurulu üyeleri ve meclis Başkanı Taha Ülker ile birlikte Ankara’da düzenlenen seminere katıldıklarını kaydeden Çelen “Seminerin hemen bir ay sonrasında akreditasyonun daha detaylı anlatıldığı ve akreditasyon sorumlularına yönelik akreditasyon sistemi temel eğitimine katıldık” dedi. Genel bilgilendirmenin ardından akreditasyonun temelini oluşturan ISO9001 Temel Kalite ve Dokümantasyon Eğitimi’nin Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde akreditasyon başvurusu kabul edilmiş olanlara 10-12 Mart tarihleri arasında verildiğini ifade eden Çelen “Odamız girmiş olduğu akreditasyon sürecinde birinci adım olan geliştirme ziyaretini Mart ayında olumlu bir şekilde geçirmiştir. Meclis toplantımızda TOBB Akreditasyon Genel Sekreteri Volkan Tufan tarafından bilgilendirme yapıldı” dedi.

“EKSİKLİKLER VAR”

Yapılan bilgilendirmenin ardından toplantının ikinci gündem maddesinde ise Eğitim ve Kalite Sistem Yöneticisi Asude Çelen, odanın 2014 yılı ilk dört aylık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker 8. meslek komitesi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek “Bizim sanayide kalifiye eleman bulmakta zorluklarımız var. Yaptığımız çalışmalarda meslek okullarının eğitimlerinin ve pratik çalışmalarının yeterli olmadığını tespit ettik. Bunun için de çalışma içersindeyiz. Eğitim çalışmalarında örnek gösterilen Almanya’daki eğitimleri inceledik” dedi.

“STAJER GÖZÜ İLE BAKMALIYIZ”

Bu çalışmalarda sanayi kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü kaydeden Ülker “Sanayi kuruluşlarının her birinin atölyeleri, ustaları ve usta öğreticileri var. Her sanayici kuruluşu meslek okulu öğrencilerini istihdam ediyor. Atölye çalışmaları orada sağlanıyor. Meslek liselerinde atölyeler gerçekten çok zayıftır. Malzeme ve alet eksikliği bulunuyor. Bunları gidermek ülke ekonomisi ve imkanlar nedeniyle kolay değil. Biz meslek komitesi olarak faaliyet olarak sunmak istiyoruz. İlk fırsatta sanayiciler ile toplanıp onlara gelen stajyerlere stajyer gözü ile bakmalarını, tamamen atölyede kendi branşlarında eğitmelerini isteyeceğiz. Bu tamamen görüş değişmesidir. Biz sanayide bu elemanları biraz kendi ihtiyaçlarımız için değerlendiriyoruz. Onlara yeterince bizim imkanlarımızdan sunamıyoruz” dedi. Taha Ülker’in konuşmasının ardından meslek komiteleri üyeleri arasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10