Sağlık hizmeti en modern teknoloji ile verilecek

Çerkezköy'e gelen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Çerkezköy'de yapılan yeni Devlet Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulundu. Hastanenin acil servisi ile idari katlarını dolaşarak bi

Çerkezköy 22.05.2014 14:39:00 0
Sağlık hizmeti en modern teknoloji ile verilecek

Çerkezköy Haber - Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atılan yeni devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

 

 

HASTANE İNŞAATINI İNCELEDİ

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi 2013 yılı Değerlendirme toplantısına katılan İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, toplantının ardından Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı ile yapımı devam eden 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin inşaatını gezdi. Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu'nun da eşlik ettiği incelemede İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, inşaat çalışmaları hakkında Sağlık Bakanlığı İnşaat sorumlusu Yusuf Durnagöl'den bilgi aldı. Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, Müdür Akbulut’a acil, müşahede odaları ve görüntüleme merkezi hakkında bilgiler verirken, acil ve idari birimlerin bulunduğu yerlerin de kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.

 

 

23 NİSAN’DA BİTECEK

Bir saat boyunca yapımı devam eden hastaneyi gezen Akbulut, 200 yataklı devlet hastanesi inşaatının 25 bin 410 metrekarelik arsa üzerine yapıldığını belirterek “Hastanenin yüzde 24'lük hak edişini geçtiğimiz günlerde imzaladık. Şu an ise fiziki olarak hastanenin yüzde 30'u tamamlandı. Acil servisimizin bulunduğu bölüm ve idari birimlerin bulunduğu blok kat olarak çıkılmış durumda. İnşaat çalışmalarında herhangi bir sorunumuz yok. İnşaat çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz büyük özveri ve süratle çalışıyor. Sağlık Bakanımızın temel atma töreninde sözünü ettiği gibi önümüzdeki yıl 23 Nisan'da yeni Devlet Hastanemiz bitmiş olacak” dedi.

“MODERN OLACAK”

200 yataklı devlet hastanesinin tam donanımlı olacağını kaydeden Akbulut “Tamamlanacak olan hastanemizde modern donanımlı 9 ameliyathane, 12 erişkin yoğum bakım yatağı, 12 yeni doğum bakım yatağı, son teknoloji tıbbi cihazlar, MR, mamografi, dijital röntgen, EMG ve EEG, bilgisayarlı tomografi, kemik dansitometri, diyaliz ünitesi, fizik tedavi ünitesi, endoskopi ünitesi, modern laboratuar, odyoljik testler, tam donanımlı acil servis bulunacak. Hastanemiz Çerkezköy’ün önemli bir eksikliğini giderecek. İnşaat tamamlandığında Çerkezköy'de birçok sağlık hizmeti en modern teknoloji ile verilecek” diye konuştu.

“AMBULANS SAYIMIZ DA ARTACAK”

Başında baretiyle inşaatı dolaşan İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ve beraberindekiler yeni hastanenin Çerkezköy'de sağlık hizmetlerinde önemli bir atılım olacağını ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü olarak 112 acil servislerle atılım yaptıklarını kaydeden Akbulut “Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni tahsis edilen yerle birlikte 112 Acil hizmetlerinin kapasitesini arttırdık. Yakın zaman içinde ambulans sayısını da arttıracağız. Kapaklı Belediye Başkanımızla geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdik. Yer tahsis etmeleri halinde 112 hizmetlerini buraya taşıyacağımızı iletmiştik. Kapaklı Belediyemiz bize yer tahsisinde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde İtfaiye'nin olduğu yerde verdiğimiz 112 Acil hizmetlerini artık bu yerde vermeye başladık. 112'nin bağımsız bir binası oldu. Ambulans sayılarımızda belediyelerimizin katkısıyla artırılacak” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10