Erden: Kişinin hayalleri cebindeki para kadardır

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Tanıtım Programı biriminin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda dün 14.00-15.30 saatleri arası düzenlediği

Çerkezköy 22.05.2014 20:09:00 0
Erden: Kişinin hayalleri cebindeki para kadardır

CESUR HAREKET EDİLMELİ

Konferansın açılış konuşmasını ÇEMYO Halkla İlişkiler tanıtım Programı Öğretim görevlisi Gülten Vatansever Balcıoğlu yaptı. Balcıoğlu, kişinin iş hayatında cesur olması gerektiğini ifade etti ve cesur insanların başarılı olduğuna dikkat çekti. Balcıoğlu, iş hayatına atılacakların yada iş hayatını sürdürenlerin yaptıkları işlerde mutlaka cesur hareket etmelerini istedi. Konferansta ÇEMYO Öğretim görevlilerinin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve öğrenciler hazır bulundu.

NE OLMAK İSTEDİĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

Konferansa konuşmadı olarak katılan Yazar-Eğitimci Dr. Halil İbrahim Erden, “Hayatta ne olmak istiyorsunuz.Bu konuda hayalleriniz var mı? Hayatta ilk adım ne olmak istediğiniz çok önemli. Ne olmak istediğinizi yada ne iş yapmak istediğinizi hayal edin. Yalnız hayalleriniz düşüncede kalmamalı mutlaka yazıya dökülmelidir. Yazılı olan hiçbir şey unutulmaz. Kişinin hayalleri cebindeki para kadardır. Bu nedenle gelecekte ne olmak istediğiniz hayallerinizi kağıda yazın. Kişi ne istediğini bilmeli. Hayatta ne istediğinizi bilmezseniz bir şey yapamazsınız.” dedi.

İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLANLARIN HEPSİNİN DÜZENLİ PROGRAMI VAR

İş hayatında başarılı olanların düzenli bir programı olduğunu belirten Yazar-Eğitimci Dr. Halil İbrahim Erden, “Başarılı kişiler planlı program dahilinde yaptıkları çalışmalar sayesinde başarılı oluyorlar. Başarılı olmayı hedefleyenler mutlaka düzenli ve programlı hareket etmelidir. Bu şekilde hedeflerinizi belirlerseniz başarıyı yakalarsınız. Bir işte hedef çok önemli. Hedefsiz işler yok olmaya mahkumdur. Uzun süreli olmaz. Hedeflenen ve düzenli bir program içinde yapılan işler başarıyı getirir. İş hayatında başarının sırrı önce yapılacak işin hedeflenmesi ve çalışma programının düzenli olmasıdır.” diye konuştu.

HAYALLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN HAYALLERİNİZİ YAZIYA DÖKÜN

Kişinin bir iş yapmadan önce hayal ettiklerini mutlaka yazmaları gerektiğini, yazılı olan hiçbir şeyin unutulmadığını ve kalıcı olduğunu da belirten Dr. Erden, “Yapacağı iş için eğitim yada tecrübe olması lazım. Kişi bunları kendine sormalı. Bunlar yoksa bir süre eğitim almalı staj yapmalı, eğer yapacağı işte yabancı dil bilmesi gerekiyorsa öğrenmesi lazım. Bunlar önemlidir. Kişi hayallerini yazıya dökmeli. Yazı kalıcı olduğu için insanın bilinç altında yer ediyor. O zaman hayaller kaybolmuyor. Bu nedenle mutlaka hayal ettiğiniz hedeflerinizi yazıya dökün. Hayatta her şeye sahipseniz bir şeye sahip olamazsınız. Ama anneniz babanız zengin değilse yada bakan falan değilse bunlar da olmadığına göre sizler zengin çocuklarından ve bakan çocuklarından çok daha şanslısınız. Çünkü sizlerin hedefleri var. Hedef var ise şartlanma oluyor. Hedef yok ise şartlanmada olmuyor.” dedi.

GÜNÜMÜZDE CAHİLLİK YABANCI DİL VE BİLGİSAYAR BİLMEMEK OLDU

Dr.Halil İbrahim Erden, “Geçmiş yıllarda cahillik bir kişi bilmediği işe girdiğinde başarılı olamıyor ise ya da kendi bildiği işi dışında bir iş yapıp da başarı sağlayamadığında kullanılıyordu. Ama günümüzde artık o kavram değişti. Günümüzde cahillik yabancı dil ve bilgisayar bilmemektir. Günümüzde iş yapacaklar yada iş sahibi olacakların mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmesi şart” dedi.

İŞ YAPMADAN ÖNCE O İŞİN ÖĞRENİLMESİ GEREKMEKTEDİR

Kendi işini yapmak isteyenlerin ne iş yapacaklarsa işe başlamadan önce öğrenmeleri gerektiğini de belirten Dr. Halil İbrahim Erden “Kendi işine yapacak kişi ne tür iş yapacak ise önce o işi iyice öğrenmeli. Sadece düşünceyle iş yapılmıyor. Düşünen değil, işi bilen kazanır. Yapılmak istenen iş öncesi ne iş yapacaksanız o işi mutlaka önceden öğrenin tabiî ki yapacağınız işi bilmiyorsanız. Bilmeden yada öğrenilmeden yapılan iş kişiye zarar ettiriyor. Bazı insanlar kendi işini yani bildiği işi yaparsa başarılı oluyor. Kendi işini yada bilmediği işi yapanlar başarılı olamıyor” dedi. Yazar ve Eğitimci Dr. Halil İbrahim Erden’e konuşması sonrasında ÇEMYO Öğretim Görevlisi Özlem Berkdemir tarafından plaket takdim edildi.

YAZAR EĞİTİMCİ DR. ERDEN’İN YAYIMLANMIŞ ESERLERİ DE BULUNUYOR

ÇEMYO’nun düzenlediği ‘İş Hayatında bizi neler bekliyor’ konulu konferansın konuşmacısı Yazar-eğitimci Dr. Halil İbrahim Erden’in Ülkeyi Yeniden İnşa Etmek, Verimliliğiğin Anahtarı,demokrasinin geleceği, Liderlik, İş Hayatında Dikkat Dağınıklığı, Rahatlık Bölgesi, Çözümsüz sorunlara çözüm, Cep Telefonuyla Konuşma adabı, Gizli Hazine, Bilinçaltı, İtibarın Kadar varsın, Eğitimde kişilik Gelişimi adlı kitapları da bulunuyor.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10