Yaşam Evi'ne hayran kaldılar

Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş, Mithatpaşa İlk ve Ortaokulu Müdürü Sami Celhan, öğretmenler ve öğrenciler Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 23.05.2014 13:19:00 0
Yaşam Evi

DERNEK BİNASINI GEZDİLER

Dün saat 10.30’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş, Mithatpaşa İlk ve Ortaokulu Müdürü Sami Celhan, öğretmenler ve öğrenciler dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan dernek ile ilgili bilgi aldı. Ziyarette dernek binası gezdiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ Çerkezköy Belediyesi'nin Engelli Yaşam Evi'ni yaparak engellilerin önünü açtığını dile getirerek binada yer alan konferans salonu ve sosyal alanları tüm Çerkezköy halkına açtıklarını ifade etti.

 

 

“MAVİ KAPAK KAMPANYASINI BAŞLATTIK”

Türkiye’nin ilk ve tek binasına sahip oldukları için şanslı olduklarını kaydeden Çetinkaya “Bugün sizlere Çerkezköy’de bir tane engelli arkadaşımızın sıkıntısı kalmadığını garanti ediyorum. Akülü aracından, bakım maaşına, sandalyesinden, sakat maaşına, hasta yatağına kadar tüm sorunlar ortadan kalkmıştır. Yedi yıldır engellilerimizin sıkıntılarını dinleyerek binayı da ona göre yaptık. Dernek olarak kapak kampanyasına altı yıl önce başladık. Bu zamanla tüm Türkiye’ye yayıldı. Bu kampanyayı mavi kapak değil, plastik atık kampanyası olarak okullara yaymaya çalıştık. Çünkü geleceğin büyükleri onlardır. Yaptığımız kampanyalar ile birlikte akülü tekerlikli sandalyeleri üyelerimize verdik. Bu sandalyeleri dernek olarak dik durarak aldık. Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz konferanslarda neden sakat kaldığımızı ve onlarında sakat kalmaması için neler yapması gerektiğini anlatıyoruz. Bu binamızı gördükten sonra diğer illerde örnek göstermesi bizleri fazlasıyla mutlu edecektir" " dedi.

 

 

 

“MURATLI’YA DA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Yaşam Evi'nden çok etkilendiğini kaydeden Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi binasının bodrum katından başlayarak, çok amaçlı salonu, yönetim katını, proje katını ve misafirhaneyi gezdik. Çerkezköy’e böyle bir bina kazandıranları tebrik etmek gerekiyor. Bu binanın tüm Türkiye’ye duyurulması gerekiyor. Gerçekten çok anlamlı bir model olmuş. Muratlı’da da derneği aktif hale getirip benzer bir yapıyı engellilere aynı hizmeti vermek istiyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile birlikte Muratlı’ya da böyle bir bina kazandırmak istiyoruz. Bu binayı gezdikten sonra gerçekten çok duygulandım” diye konuştu.

“ENGELLİLİK BİLİNCİNİ DİĞER OKULLARA DA YAYIYORUZ”

Muratlı Mithatpaşa İlköğretim Okulu olarak engellilik bilincini herkese yaymak istediklerini kaydeden Okul Müdürü Sami Celhan “Muratlı’da tüm okullar adına engellilerimizin ihtiyaçları için merkez okuluz. Okul olarak düzenlediğimiz farkındalık seminerlerini diğer okullarımıza da yaydık. Yardımlar çerçevesinde hem kapak hem de oyuncak toplandı. 20 bini geçen nüfusu ile Muratlı’da toplam 80 engellimiz bulunuyor. Engelli vatandaşlarımız için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sakatlar Derneğini tekrar aktif hale getirip belediyeden de yer talep edeceğiz. Muratlı’ya da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinin gibi bir bina kazandırılması çok özel olacaktır” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10