Çerkezköy TSO heyeti, TOBB'un 70. Genel Kuruluna katıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyeleri, önceki gün düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Genel Kurulu'na katıldı.

Çerkezköy 23.05.2014 19:38:00 0
Çerkezköy TSO heyeti, TOBB

İŞ DÜNYASINI DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI

Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda, Soma’da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve bazı bakanlar da katıldı. Genel Kurul’da konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Soma'da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti. Bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağıran Hisarcıklıoğlu, hükümetin son 10 yılda hayata geçirdiği ekonomik reformların, iş dünyasına cesaret ve güven verdiğini şimdi, reform ateşini yeniden canlandırıp, eksik kalanların tamamlanması gerektiğini belirterek “İşte o zaman bu camia Allah'ın izniyle, daha büyük hedeflere de ulaşır. Biz hazırlığımızı yapıyoruz. Düzenli anketlerle iş dünyasının nabzını tutuyoruz. Görüyoruz ki, iş dünyamız geleceğe umutla bakıyor. Zaten umut olmadan kalkınma olmaz. Ama ihtiyaç duyulan yapısal reformlar var. Bunlardan ilk 5 öncelikli alan vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi” dedi.

 

 

GÖREVİ LAYIKIYLA ÜSTLENDİLER

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarının, iş âleminin kanaat önderleri olma görevini hakkıyla üstlendiğini ifade ederek “Şehirlerinin kalkınması ve markalaşması için emek verdiler, fikir ve proje ürettiler. İşte tüm bu faaliyetler, tüm bu başarılar, sizlerin, tüm camiamızın eseridir. Gösterdiğiniz gayret ve emek için, her birinizi tek tek kutluyor, hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyor, sizleri yürekten alkışlıyorum. Çalışmalarımızın dayandığı ikinci sütun, sağlanan istikrarla birlikte hükümetimizin ve meclisimizin iş dünyamıza verdiği destek, hayata geçirdiği düzenlemelerdir. Bu iki sütundan biri eksik olsaydı bu başarılar yakalanamazdı” dedi.  

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10