"Dere yatakları temizlendi, sel taşkını yaşanmayacak"

Kapaklı'da dere ıslahları devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediyesi yetkilileri, derelerin ıslahı kapsamında çalışmalara Atatürk Mahallesi Koru Sokak'tan başlandığÄ?

Kapaklı 24.05.2014 14:39:00 0

TOPRAK KAYMALARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Burada kutu menfez yapımının tamamlandığını ifade eden yetkililer “İstiklal Caddesi başında bulunan dere ile Tuna Caddesi’nde bulunan dere üzerinde dere yatağı temizlendi. Dere yatağının tabanı ve yan tarafları betonla kaplandı. Böylece hem derede akışkanlık hızı daha da arttırılmış oldu hem de dere yatağında meydana gelebilecek toprak kaymalarının da önüne geçildi” dedi.

 

DERE YATAKLARI TEMİZLENDİ

Kapaklı Belediyesi yetkilileri, havaların ısınması ile birlikte çalışmaların da hızlandırıldığını ifade ederek “Kış ayları gelmeden önce olası sel taşkınlarını önlemek amacıyla tüm önlemler alındı. Dere yataklarında bulunan otlar ve yağışlar sonucunda derede biriken kum, çakıl gibi maddeler paletli kepçe ile toplanarak dere yatakları temizlendi” dedi. Dere yataklarından çıkan malzemelerin kamyonlarla dere yatağı yakınından taşındığını söyleyen yetkililer, bundan sonraki süreçte ilçede herhangi bir sel taşkını yaşanmayacağını belirtti.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10