Çerkezköy'de tarla günü düzenlendi

Yem bezelyesinin bölge çiftçilerine tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla, Veliköy Öksüzce Çiftliği Mevkiinde, çiftçi Recep Tanrıverdi'ye ait tarlada, Ziraat Mühendisi Duygu AkÄ

Çerkezköy 26.05.2014 18:44:00 0
Çerkezköy

TAŞKENT ÇEŞİDİ KULLANILDI

Demonstrasyonda Taşkent çeşidi kullanılırken, 10 dekarın sekiz dekarı ot için, iki dekarı da tohum üretmek için ayrıldı. Ot için ayrılan 10 dekarlık parsele yem bezelyesi ve tritikale tohumları karıştırılarak ekim yapıldı. Bunun için dekar başına 10 kilogram yem bezelyesi + beş kilogram tritikale kullanıldı. Tohumluk için ayrılan iki dekarlık parsele dekar başına yalnız 10 kilogram yem bezelyesi tohumu kullanılarak ekildi.

TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce önceki gün saat:15:30’da yem bezelyesi demonstrasyon alanında tarla günü düzenlendi. Tarla gününe Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Sami Süzer ve Dr. İrfan Öztürk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünden Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Behiç Akman ve Tarım Teknikeri Selman Çiğdem; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Mehmet Kızılkulak ve Gülbeyaz Mutlu, Çerkezköy İlçe Müdürü Recep Demirbağ ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri,  Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,  Veliköy Mahallesi ve civar mahallelerden 50 çiftçi katıldı.

TEKNİK BİLGİ VERDİ

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu’nun açılış konuşmasının ardından; Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Sami Süzer yem bezelyesi tarımı ve önemi hakkında teknik bilgi verdi. Ayrıca, tarla sahibi Çiftçi Recep Tanrıverdi de demonstrasyon hakkında görüşlerini paylaştı. Ot için ayrılan parselde hasat yapılmıştır. Yem bezelyesi – tritikale karışımından dekara 3,5 ton dolayında yeşil ot elde edildi. Biçilen ot tarlada kurutulduktan sonra balyalanacak.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10