Açığa alınan meslektaşlarına sahip çıktılar

Eğitim-Sen Üyesi eğitimciler, Karaağaç Mahallesi'nde eğitim öğretim veren Karaağaç İlkokulu öğrencilerinin 16 Mayıs Cuma günü Soma için yaptıkları eylem nedeniyle Kapaklı İlçe Milli

Kapaklı 26.05.2014 18:56:00 0
Açığa alınan meslektaşlarına sahip çıktılar

PROTESTO ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Öğretmene uzanan eller kırılsın”, “Barış serin yalnız değildir”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Soma işçisi yalnız değildir” sloganları attı. Eğitim-Sen Tekirdağ Yürütme Kurulu Üyesi Emriye Demirkır, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kurumunun öğretmenlerin sorunlarını çözmek için var olan bir kurum olduğunu ifade ederek “Biz bugün burada var olan bir sorunu çözmek için toplandık. Fakat Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri, lütfedip toplantılarına 5-10 dakika ara verip bizlere beklediğimiz açıklamaları yapamadı. Bu nedenle onları protesto etmeye devam ediyoruz” dedi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’den açıklama bekleyen Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Suat Yüksel ve Şube Müdürlerinin toplantıda olması dolayısıyla muhatap bulamadı.

 

 

KARARIN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı da onu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile görüştüklerini ifade ederek “İl Milli Eğitim Müdürümüz konuyla ilgileneceğini ve hatta gerekirse yeni bir müfettiş atanacağını söyledi. Buradaki durumun özeti kısaca şudur. Okulların kapanmasının yaklaşmasıyla birlikte durumları meçhul olan bu idareciler, bu tür oyunlarla koltuklarına tutunmaya çalışıyor. Fakat biz Barış kardeşimizi yalnız bırakmayacağız. Gerekirse konuyu uluslar arası düzeylere kadar taşıyacağız” dedi. Sarı, sınıf öğretmeni Barış Serin hakkında alınan açığa alma kararının iptal edilmesini istediklerini söyledi.

 

 

ARKASINDA EĞİTİM-SEN AİLESİ VAR

Sarı, AK Parti hükümetinin tarihin en büyük işçi katliamına karşı sessiz kaldığını ileri sürerek “Sorumlular açığa çıkarılmadı. Cezalandırılmadılar. İşçi cenazelerinde tepki gösterenler yalnız biz değildik. Tüm emek ve demokrasi güçleri tepkisini gösterdi. Tüm bunlar olurken, bu facianın sorumlularına hesap sorulmadı” dedi. Barış Serin’in arkasında 124 bin kişilik Eğitim-Sen ailesinin olduğunu söyleyen Sarı “Barış Serin suçluysa bizler de suçluyuz. Kendimizi ihbar ediyoruz. Biz de bu suçu işledik, bizi de açığa alın” dedi. Basın açıklamasının okunmasının ardından grup, bir süre oturma eylemi yaptı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10