Kafkas: Recordati dünyayı iyi okuyan bir firmadır

Geniş bir tedavi alanında faaliyet gösteren Avrupa'nın önde gelen ilaç firmalarından İtalyan Recordati ilaç firması, yeni üretim tesisinin temelini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geÃ?

Çerkezköy 27.05.2014 16:20:00 0
 Kafkas: Recordati dünyayı iyi okuyan bir firmadır

TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ 

88 yıllık bir geçmişe sahip olan ürünlerini ise dünyada bulunan 135 ülkeye satan Recordati ilaç firması dün 50 milyon dolarlık yatırımının temel atma törenini gerçekleştirdi. Saat 11.00’de Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın da katılımıyla gerçekleşen programa Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Recordati Grup Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli, Kapaklı Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

“50 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Recordati Genel Müdürü İsmail Yormaz katılımcılara teşekkür etti. 656 personel ve 82 formda 46 ayrı ürün ile Türkiye ilaç pazarında faaliyet gösterdiklerini kaydeden Recordati Grup Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli “ Temelini attığımız yeni tesisin Recordati Grup’un genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunun altını çizmek istiyorum. Burada yaklaşık 50 milyon TL’lik bir yatırımın temelini atmak için bir araya geldik. Hedefimiz ise 80 milyon kutu üretim kapasitesi ile faaliyete başlamak ve sonraki süreçte bu kapasiteyi iki katına çıkarmaktır. Temennimiz yaklaşık 1,5 yıl içinde bugün temelini attığımız bu tesisin, açılış töreninde de sizlerle bir araya gelebilmektir” dedi.

“15 İLAÇ FABRİKAMIZ OLACAK”

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu davetlilere bölge hakkında bilgiler verdi. ÇOSB’nin kesilmeyen enerji ile birlikte ülkenin en iyi üç OSB’nden birisi olduğunu kaydeden Sarıoğlu “Bugün temelini attığımız Recordati ilaç firması ile bölgemizdeki ilaç üreten fabrika sayısı 14 olacak. Geçtiğimiz günlerde de bir Rus ilaç firmasına da arazi tahsisini yaptık. Bununla birlikte bu sayı 15 olacak. Bölgenin son yıllarda ilaç üretimi yapan fabrikalar için cazibe haline geldiğini ifade etmek istiyorum. Bu yatırımların Çerkezköy’e, ilimize ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“GÜVENİN GÖSTERGESİ OLMUŞTUR”

Programda konuşma gerçekleştiren Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut” Temelini attığımız bu tesis, ülkenin ekonomik kalkınmasına ve bölgesel bir sağlık merkezi haline gelmesi hedefine bir adım daha yaklaşmasına vesile olacaktır. Ülkemizde sağlık sektöründe yaşanan rekabet ortamı inanılmaz bir gelişme gösterdi. Bir yandan istihdam yaratarak insanlara ekmek kapısı açan, bir yandan da ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltan bu gibi yatırımların artması için çalışıyoruz. Gerçekleşen bu yatırım sağlık sektörüne olan güvenin de bir göstergesi olmuştur” dedi.

“BÜYÜK ORANDA ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR”

2014 yılında yabancı yatırımlarda büyük artış yaşandığını kaydeden Ermut “ Türkiye’de sağlıkta yaşanan dönüşümün yabancı sermaye için yatırım fırsatları oluşturuyor.  Bu yatırımlar ülkemizi sağlık merkezi haline getirdi. Ülkemizde son on yılda bir çok reform yapılırken, ülkemizde yatırım yapan yüzde 100 yabancı firmalarda yerli yatırım sayılmaya başlamıştır. Bu çerçevede 2014’ün ilk çeyreğinde gerçekleşen yabancı yatırımlar, 2013’ün ilk çeyreğine oranla büyük artış göstermiştir” diye konuştu.

“DÜNYAYI İYİ OKUYAN FİRMADIR”

Programda son olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas konuşma gerçekleştirdi. Temel atma töreninde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kafkas” Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösterecek olan Recordati ilaç firması çok hızlı ve agresif büyüyen köklü bir firmadır. Gerçekten bir asra yakın yaşamda önemli bir çok yatırım yapmıştır. Dünyayı da iyi okuyan bir firmadır” diye konuştu. Kafkas “ Türkiye’de siyaset 2002 yılında temize çıkmıştır. Bu yıllardan itibaren kaybedilen yılların telafisi için önemli projelerle ortaya çıktı. Son 12 yılda yapılanlar, bugün Cumhuriyet tarihinde yapılanlarla kıyaslanabilir hale geldi” açıklamasında bulundu.

“BAKANLIĞI YENİDEN YAPILANDIRDIK”

Türkiye’de geçmiş dönemlerde en önemli sorunlardan bir tanesinin sağlık sektörünün olduğunu kaydeden Kafkas “ Ülke olarak on iki yıl önce sağlık sunumunda dünya standartlarında çok gerideydik. Sağlıkta Dönüşüm projesi ile bunu büyük ölçüde gerçekleştirdik. Ustalık dönemimizde yeni bir anlayışla Sağlık Bakanlığımızı yeniden yapılandırdık. Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlık Kurumu ve İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu başkanlıklarını kurduk. Ülkemizde halkın yüzde 75-80’lik kısmı sağlık hizmetlerinden son derece memnundur. Bizler sağlıkta dönüşümün sürdürebilir olmasını hedefliyorduk ve bunu da gerçekleştirdik” dedi.

“BİZ SİZE DESTEK OLURUZ”

Kafkas “ Eskiden türk halkı devlet memurlarının karşısına çıkarken çok çekinceliydi. Biz devlet kapısını millet kapısı yaptık. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan temeli atılan her yatırım için programlarda bitiş tarihi sözü almaktadır.  Sizler bu yapılan denetlemeler ile ilgili endişe duyuyordunuz. Biz buraya kendi elimizle ruhsatı verdik. Ne zaman çalışmalarınızı ve hazırlıklarınızı tamamlarsanız, o zaman denetlemeler olacak. Biz sizlere de her türlü desteği de vermeye hazırız. Yeter ki ülkemize böyle güzel yatırımlar yapılsın” diye konuştu.

TEMELİ ATILDI

Açılış konuşmalarının ardından Recordati İlaç Firması tarafından katkılarından dolayı Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’na plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri butona basarak yatırımın temelini hep birlikte attılar. Temel atma törenin ardından davetlilere de ikramlarda bulunuldu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10