Belediye Meclisi Kızılpınar'da toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı dün saat 15.00'da Kızılpınar Mahallesi Belediye Hizmet Binasındaki Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Çerkezköy 2.06.2014 17:30:00 0
Belediye Meclisi Kızılpınar

“SOMA’YI UNUTMAYACAĞIZ”

Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve bazı meclis üyeleri, “Soma’yı unutmayacağız” yazılı kurdele takarken, toplantı Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisi için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

 

 

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ KALDIRILDI

Açılış ve yoklamanın belediyeye ait hisse satışı talebiyle ilgili bir dilekçe oybirliği ile gündemin dördüncü maddesine eklendi. Toplantının ikinci gündem maddesinde belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir ile birlikte Mezarlıklar Müdürlüğü’nün yerine Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kurulduğunu ifade ederken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının üçüncü gündem maddesinde de Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği’nin tanzim edilmesi konusu görüşülerek mevcut oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Karaağaç Mahallesi ve Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif belediye hisselerinin satılması konusu görüşüldü.

HİSSE SATIŞI TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 371 ada 4 parselde bulunan 49/349 oranındaki belediye hissesinin Erdoğan Karayiğit’e, 1475 ada 4 parselde bulunan 212/2400 oranındaki belediye hissesinin Sulh Hukuk mahkemesi kararı doğrultusunda Mehmet Beyazsu ve Tomker Sağlık Hizmetlerine, Karaağaç 258 ada 15 nolu parselde bulunan 321/2400 oranındaki belediye hissesinin Mahmut Konak’a, İstasyon Mahallesi 297 ada 9 nolu parselde bulunan 59/240 oranındaki belediye hissesinin Galip Çağlayan’a ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 381 ada 4 nolu parselde bulunan 54 metrekarelik belediye hissesinin talep sahibine satılması konusu görüşülmek üzere mevcut oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

Meclis toplantısının diğer gündem maddelerinde de Kızılpınar Mahallesine ait harç tarifesi ile Veliköy Mahallesi’ne ait harç tarifesi konusu görüşülerek mevcut oybirliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Haziran Ayı Olağan meclis Toplantısı’nın  ikinci oturumunun 6 Haziran Cuma günü saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10