Kaymakamlık turnuvası oynanan karşılaşmalarla başladı

Kurumlar arası Çerkezköy Kaymakamlık Halı Saha Turnuvası Kaymakam Metin Kubilay'ın vuruşu ile başladı. 24 takımın katıldığı turnuva için Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri

3.06.2014 19:13:00 0
Kaymakamlık turnuvası oynanan karşılaşmalarla başladı

Çerkezköy Haber- Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen kurumlar arası halı saha turnuvası oynanan karşılaşmalarla başladı.

 

 

HALI SAHA TURNUVASI BAŞLADI

Çerkezköy Kaymakamlığı Halı Saha Turnuvası başladı. 24 Haziran'a kadar devam edecek turnuvanın ilk bölümü eleme usulü ile başladı. Daha sonra grup maçları halinde devam edecek turnuva yarı final ve final maçı ile sona erecek. Olimpiyat Halı Saha'daki açılış törenine Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem, okul müdürleri ve turnuvaya katılan takımların taraftarları katıldı. 

 

 

 

AMACIMIZ SPORA TEŞVİK

Turnuva öncesi Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, mini bir gösteri sundu. Halk oyunları gösterilerinin ardından Kaymakam Metin Kubilay, turnuva öncesi bir konuşma yaptı. Takımlara başarılar dileyen Kaymakam Metin Kubilay, "Amacımız kurumlar arası var olan dayanışma, koordinasyon ve yardımlaşmayı daha da artırmak. Özellikle gençlerimizi kamu görevlilerimizi spora teşvik amacıyla basın mensuplarının teklifi ile Çerkezköy Kaymakamlık Halı Saha Turnuvası düzenledik."dedi.

 

 

ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kaymakam Metin Kubilay, turnuvanın bu yıl ilk kez yapılacak olmasına dikkat çekerek, "Turnuvaya 24 takımımız katılıyor. Organizasyonu gerçekleştiren İlçe Gençlik ve SPor Müdürlüğümüze ve Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yine bu organizasyonun sağlıklı bir şekilde 24 Haziran'a kadar devam etmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tüm tedbirleri aldı. Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yine sağlık hizmetleri sunacak olan İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."diye konuştu.

 

 

SPORU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Kubilay “ Gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Çerkezköy'de sporu sportif faaliyetleri çok önemsiyoruz. Çok göç alan bir ilçeyiz. Bu nedenle gençlerimizin sporla uğraşmasını ya da biraz önce gösterilerini izlediğimiz Halk Oyunları Ekibimiz gibi kültüre sanata ilgi göstermelerini istiyorum. Bildiğiniz gibi Gençlik Merkezimizin temelini attık. Bu manada çok önemli bir eksiği gidereceğine inanıyorum. Gençlik Merkezi bu saydığımız faaliyetler için önemli bir katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

TAKIMLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Konuşmasının sonlarına doğru turnuvaya katılan bütün takımlara başarılar dileyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Bu bir ilktir ve başlangıçtır. İlk olmasına rağmen gerçekten çok katılım oldu. Tüm kamu kurumları olarak sporun sporcunun yanında olmalıyız. Biz başlangıcı yaptık. Dileğimiz sivil toplum örgütleri, meslek kurumları ve fabrikalarında yapacağını düşünüyorum. Bundan sonra değişik spor dallarında da hep beraber buluşmamız gerekiyor. Turnuvaya katılacak hakem gözlemci ve personele teşekkür ediyorum. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum."diye sözlerini tamamladı.

KUBİLAY'IN VURUŞU İLE BAŞLADI

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının ardından Halı Saha Turnuvası'nın ilk santra vuruşunu da yaptı. Kaleye doğru gönderdiği topla turnuvayı başlatan Kaymakam Metin Kubilay, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ve taraftarlarla birlikte günün ilk maçını izledi. Turnuvanın ilk maçı gazetecilerin oluşturduğu takım ile Nurullah Narin Orta Okulu arasında karşılaşma oynandı.  Çerkezköy basını Soma forması ile mücadele ederek Soma’da hayatını kaybeden işçileri anlamlı bir şekilde andı.

İLK GÜN ÜÇ MAÇ YAPILDI

Çerkezköy basın mensupları karşılaşmaya Kaan, Savaş, Alper, Murat, Ahmet, Kadir ve Onur kadrosu ile çıkarken, yedeklerde ise Volkan, Emrah ve Can yer aldı. Maça etkili başlayan Çerkezköy basını ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru ataklarını sürdüren Çerkezköy basını Ahmet’in ceza sahası dışından gerçekleştirdiği sert vuruş ile karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Çerkezköy basını ataklarını devam ettirdi. Rakibi karşısında Kadir ve Onur ile önemli pozisyonlardan yararlanamayan Çerkezköy basını Ahmet’in golü ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmada iki farklı üstünlüğü yakaladıktan sonra duraksayan Çerkezköy basını Nurullah Narin Ortaokulu’nun atakları karşısında etkisiz  kaldı. Nurullah Narin Ortaokulu ilerleyen bölümlere doğru bulduğu golle farkı bire indirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Nurullah Narin Ortaokulunun üstünlüğü vardı. Ataklarının karşılığını alan Nurullah Narin Ortaokulu bulduğu golle skoru eşitledi. Oyun disiplininden kopan Çerkezköy basını ilerleyen bölümlere doğru rakip kalede etkili olamadı. Zaman zaman sertleşen oyunda karşılaşmanın hakemi Cengiz Vural oyunları sarı kart ile cezalandırdı.

MAĞLUBİYET İLE AYRILDI

Oyundan kopan rakibi karşısında çok rahat ataklar geliştiren Nurullah Narin Ortaokulu bulduğu golle skoru 3-2 yaptı. Rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen mağlup duruma düşen Çerkezköy basını tekrar beraberliği aradı. İlerleyen bölümlere doğru ataklar geliştiren Çerkezköy basınında Onur’un vuruşu direkten döndü.  Nurullah Narin Ortaokulu karşılaşmanın bitmesine beş dakika kala bir gol daha bularak skoru 4-2 yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında Çerkezköy basının Ahmet ile bulduğu gol karşılaşmanın hakemi tarafından iptal edildi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Nurullah Narin Ortaokulu’nun 4-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

ADLİYE VE VERGİ DAİRESİ GALİP

Günün diğer karşılaşmasında ise Vergi dairesi ile Halit Narin Metem Lisesi karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan Vergi Dairesi ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili oldu. Her iki devrede de rakibi karşısında goller bulan Vergi Dairesi karşılaşmadan da 10-0 galip ayrılmasını bildi. Günün son karşılaşmasında ise Çerkezköy Adliyesi ile Çerkezköy Barosu karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı ise Çerkezköy Adliyesi 5-4 kazanmasını bildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10