Kubilay: Çerkezköy önemli bir kent

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün saat 14.45'te Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Teknik Eğitim programlarıyla ilgili

Çerkezköy 4.06.2014 17:40:00 0
Kubilay: Çerkezköy önemli bir kent

EN ÖNEMLİ KONU İSTİHDAM

Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olmasıyla dolayısıyla üretim ve istihdamın da her geçen gün önem kazanması bakımından çok önemli bir kent olduğuna dikkat çeken Kubilay “Sanayi kenti olan ilçemizde yüzlerce fabrika yer alıyor ve bu fabrikalarda on binlerce çalışan bulunuyor. Bu nedenle İlçemizin en önemli konusu istihdam olarak ortaya çıkıyor” dedi. Yetişmiş eleman ihtiyacının da her geçen arttığını söyleyen Kubilay “15 Ağustos itibariyle yapmış olduğumuz çalışmalarla önemli adımlar attık. Fabrikaların ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyaçlarını düzenlemiş olduğumuz kursların da ayrı bir katkısı olacağını düşünerek kurslarımızı yoğunlaştırdık. O nedenle bu kursların ayrı bir önemi var” dedi.

TÜRKİYE’DE AÇILMAMIŞ KURSLARI AÇARAK İLKİ BAŞLATTIK

Çerkezköy Halk Eğitimi kampanyası kapsamında açılan kursların Türkiye’de açılmamış ve ilk kurslar olduğunu da belirten Kubilay “Yaygın Öğretim Genel Müdürlüğü  işbirliğiyle başlattığımız kampanya sürecinde 67 kurs başvurusu yaptık. Bunların  13 tanesini açarak gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde de açılmayan kurslarımızı tek tek açacağız. 54 Modül başlığımız da 6 Haziran Cuma günü Türkiye’de ilk defa Çerkezköy’de açılmış olacak” diye konuştu.

 ÇERKEZKÖY GİRİŞİMCİ BİR KENT

Çerkezköy’ün girişimci bir kent olduğunu belirten Kaymakam Metin Kubilay, “Çerkezköy’de girişimciliğin daha da yaygınlaştırılması ile ilgili yaptığımız çalışmalar sonunda 89 kursa ulaştık. Kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte el ele vererek daha bir çok yeni kurslar açacağız” dedi. Kaymakam Kubilay daha sonra halk eğitimi kampanyalarında söz ederek nasıl başarılı olunduğunu anlattı.

İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Kursların daha geniş kitlelere yayılması ve herkesin katkısını  sağlamak için tüm sanayi kuruluşlarıyla, esnaf odalarıyla, muhtarlarla ve tüm sivil toplum kurulularıyla iş birliğini geliştireceklerini ifade eden Kubilay “Halk eğitim kampanyalarında söz verdik. Kampanyalara çok önem veriyoruz. Halk eğitimi Kursları ayni zamanda vatandaşlarımızı devletle bütünleştirmekte ve bir özelliği de birlik ve beraberliği dostluğu perçinleştirmektedir. Bu bakımdan da insanların birbirleriyle kaynaşmasına bütünleşmesi istihdama  ve üretime katkı sağlaması anlamında da önemlidir” dedi. Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar slayt ile sunuldu.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10