Dünya Çevre Günü etkinliklerle kutlandı

Dünya Çevre Günü Kapaklı Sanayiciler İlkokulu'nda düzenlenen programla kutlandı.

Kapaklı 5.06.2014 12:43:00 0
Dünya Çevre Günü etkinliklerle kutlandı

FİRMALAR STANT AÇTI

Programda Deva İlaç, Hema, Fırat Geri Dönüşüm, Doğuş Geri Dönüşüm, TAP, Kapaklı Belediyesi, LÖSEV, Poşetsan, Pay Plastik, 2-J Atık Yağ, Vastaş, Kozal Bio, Emre Geri Dönüşüm ve Bioforum firmaları etkinlikte stant açarken, velilerin hazırladığı yiyecekler de beğeniye sunuldu.

 

 

YEŞİL BAYRAK ALMAYA UYGUN GÖRÜLDÜK

Stantları gezen Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel stantları gezerek Eko Okullar proje koordinatör öğretmeni Işıl Özduran ve koordinatör veli Şafak Ultaş’dan etkinliğe ilişkin bilgiler aldı. Sanayiciler İlkokulu öğretmeni ve Eko Okullar proje koordinatör öğretmeni Işıl Özduran, Sanayiciler İlkokulu olarak geçtiğimiz iki yıl boyunca TÜRÇEV’e bağlı uluslar arası eko-okullar programı kapsamında çalışmalarını sürdürerek uluslar arası bir etiket olan yeşil bayrak ödülünü almaya uygun görüldüklerini ifade etti.

 

 

İKİ YIL ÇÖP ATIK KONUSU İŞLENDİ

Amaçlarının tüm öğrencileri, velileri, öğretmenleri, okul idaresini yerel yönetimleri içine alarak, çevre eğitimi vermek olduğunu ifade eden Özduran “Bu kapsamda yıl içerisinde anasınıflarından 8. sınıflara kadar tüm öğrencilerimiz yıllık çerçeve programımıza uygun olarak çalıştılar. Eko okullar programı kapsamında iki yıllık süreçte, çöp atık konusunu işledik” dedi. Özduran, çalışmaları destekleyen velilere de teşekkür etti.

AMAÇ DAHA TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK

Bu çalışmaların amacının, çocukların daha temiz bir dünyada yaşamaları ve çevre konusunda bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Özduran “Etkinliğimiz velilerimizin destekleriyle daha büyük bir anlam kazandı. Bize yardımcı olmak, içinde yaşamadığımız çevreyi korumak ve güzelleştirmek çocuklarımızın çevre konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmesinde bizlere destek olmak isteyen velilerimizin yardımlarını ve katılımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Koordinatör veli Şafak Utaş da, tek gayelerinin toplanabilir bir çevre için öğrenciler ve ve velilerde çevre bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. Okulda yapılan yıllık çalışmaların, faaliyet planlarının ve raporların titizlikle incelendiğini söyleyen Utaş “20 Mayıs’ta TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’de yeşil bayrak almaya hak kazanan okullar arasında yerimizi aldık. Bu başarıya gönül koyan, işbirliğini esirgemeyen okul yönetimine, tüm öğretmenlerimize ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.  Önceki gün saat 13.00’de okulda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10