Mandalı: Islah çalışmaları meyvesini verdi

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da yapıldı. İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya, İrfan Demir dışındaki tüm meclis Ã?

Kapaklı 5.06.2014 16:52:00 0
Mandalı: Islah çalışmaları meyvesini verdi

DERELERDE TAŞMA OLMADI

Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, son zamanlarda gerçekleşen yağışlar ve ilçedeki etkisi hakkında bilgi vererek “Yapılan ıslah çalışmaları sayesinde derelerde taşma olmadı” dedi. Kapaklı ve Çerkezköy’de tahminlerin oldukça üstünde bir yağış gerçekleştiğini dile getiren Mandalı “Zaten Trakya Bölgesi’nde yağışlardan en çok etkilenen ilçeler de Kapaklı ve Çerkezköy oldu. İlçemizde 38 bodrum katı, yağışlardan olumsuz etkilendi. Belediye olarak elimizdeki tüm imkanlarla bu sorunları çözme gayretindeyiz” dedi. Hava şartları düzelir düzelmez de kalıcı çözümler için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Mandalı, derelerde yapılan ıslah çalışmalarının meyvesini verdiğini söyledi. Meclise sunulan 7 dilekçenin gündeme alınmasının ardından toplantıda ilk olarak, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündem maddesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun tavsiye kararının mevcut oybirliği ile kabul edilmesinin ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi.

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından meclise sunulan yetki verilmesine ilişkin gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Küçük Sanayi dükkanlarının satışı, Kapaklı Belediyesi arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi ve kiralanması ve satışına dair yönetmelikte değişiklik yapılması talebi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

MEVCUT OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Bir sonraki dilekçede de Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde bulunan 1587 ada 2 nolu parselin satışı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, biri 47 metrekare bir diğeri ise 47,27 metrekare olmak üzere iki belediye hissesinin maliklerine satışına ilişkin dilekçe de mevcut oybirliği ile kabul edildi. Kapaklı Belediye Meclisi, 1039 ada 18 parselde bulunan toplam 406 metrekarelik arsanın, belediyeye ait olan 366 metrekarelik kısmının satılması talebini ise görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Meclis toplantısı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yetki verilmesi konulu dilekçesinin görüşülmesi ile devam etti.

29 YILLIĞINA KİRALAMAK İSTİYORUZ

Kazak Gölü’nün Orman Bakanlığı yetki sınırları içine dahil edildiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Eğer olursa Orman Bakanlığı ile görüşerek Kazak Gölü’nü Kapaklı Belediyesi olarak 29 yıllığına kiralamak istiyoruz. Bu görüşmelerin yapılabilmesi için de benim meclisten yetki almam gerekiyor” dedi. Kazak Gölü ile ilgili görüşmeleri yapabilmesi için Başkan İrfan Mandalı’ya yetki verildi. Meclis toplantısında, daha sonra, toplantının başında gündeme eklenen 7 dilekçe görüşüldü. 1304 ada 6 parselde bulunan 41 metrekarelik belediye hissesinin maliki Mehmet Karaçoban’a satılması konusu oybirliği ile kabul edilirken, Karaağaç’ta bulunan sanayi parsellerinin harç uygulamalarının Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün uyguladığı bedeller nispetinde düzenlenmesi konusu da oybirliği ile karara bağlandı.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Toplantıda 355 ada 2 parselde bulunan 5 bin 93,92 metrekarelik arsanın satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, ilçedeki içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin gündem maddesi de oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. S.S. Sedrus Konut Yapı Kooperatifi Vekili Av. Taylan Yürüten’in imar planında Pazar Yeri olarak belirlenen 350 ada 3 parseldeki arsanın vasfının imar planı tadilatı ile ‘Ticaret + Konut’ alanı olarak düzenlenmesi talebi de oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda Kapaklı Belediyesi Pazar Yeri Uygulama Yönetmeliği de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İlçede muhtelif noktalarda kurulan halk pazarlarının, mevcut yerlerinde ve aynı günlerde kurulmasına ilişkin dilekçe de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilirken, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddeleri de komisyon raporları doğrultusunda karara bağlandı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10