Başkonsolos Ciamba: İyi ilişkiler kurmak istiyoruz

Romanya İstanbul Başkonsolosu Adriana Ciamba, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay'ı ziyaret etti.

Tekirdağ 6.06.2014 13:46:00 0
Başkonsolos Ciamba: İyi ilişkiler kurmak istiyoruz

ÖZEL BİR LOKASYONA SAHİP

Romanya İstanbul Başkonsolosu Adriana Ciamba, Tekirdağ TSO’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve ziyaretlerinin bundan sonraki aşamalarının ticari ilişkileri geliştirmek ve Romanya ile Türkiye arası iyi ilişkiler kurmak olduğunu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay da “Tekirdağ TSO 1925 yılında kurulmuş bölgenin ticari ve sosyal gelişimi ile ilgili aktif rol oynayan bir kurumdur. Tekirdağ’ı incelediğimizde sanayi, ticaret, tarım ve lojistik alanlarda ön plana çıkıyor. Ülke genelindeki istatistik verilerde 81 il bazında ilk 10 il içinde yer alan ilimizde aynı zamanda 13 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1 Avrupa Serbest Bölgesi bulunuyor. Buralarda 2000 civarında ulusal ve uluslararası sanayi kuruluşları faaliyet göstermektedir. Tekstil, giyim, un, yem, yağ, deri, cam, metal, elektrik, elektronik ve daha birçok alanda dünyaca ünlü markalara üretim yapan firmalar bulunuyor. İstanbul’a ve Avrupa’ya yakın kent olmamız ile birlikte lojistik anlamda bütün enstrümanlara sahip olan bir kentiz. Deniz, hava, tren ve kara yollarımız ön planda ve özel bir lokasyona sahibiz” dedi.

TİCARİ HACMİ HIZLANDIRACAK

Yapımı hala süren Asyaport limanının yakın zamanda hizmete geçmesiyle Akdeniz’in en büyük ve Avrupa’nın 3.büyük limanı olacağını söyleyen Günay “Asyaport limanı hizmete başlamasıyla Romanya ve Tekirdağ’ın ticaret hacmini daha da hızlandıracaktır. İki ülke arasındaki benzerlikler çok fazla, bu bağlamda ticaret hacmi daha da fazla olması gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde Tekirdağ-Romanya İş Forumu düzenleyebiliriz. Bizler bu konuda destek vermeye hazırız. Tekirdağ TSO olarak, esas hedefimiz, şehrin ulaşım enstrümanlarını tamamlayıp üreticilerimize dünya ile rekabette avantajlı olmayı hedefliyor ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Türkiye – Romanya ticaret hacmi yaklaşık 7 milyar dolar civarında olduğu konuşulan toplantıda, Schengen vizesine sahip Türk vatandaşların 1 Şubat tarihinden itibaren Romanya’ya giriş yapılabildiği dile getirildi. İki ülke arasındaki birçok benzerlik dile getirilirken, ticaret hacminin daha da genişletilmesi için neler yapılması gerektiği ve daha birçok konu masaya yatırıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10