Akarsu Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde Öztürk dönemi

Çerkezköy'de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Akarsu Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı önceki akşam yapıldı.

Çerkezköy 7.06.2014 14:30:00 0
Akarsu Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi

10 YILDIR BAŞKANLIK GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya 55 üyeden 36’sı katıldı. Kooperatifin 10 yıldır başkanlığını sürüten İlhami Yörük, Soma’da hayatını kaybeden  işçilere rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi. 1992 yılında kurulan kooperatife  1994 yılında üye olduğunu ifade eden Yörük “10  yıldır da aralıksız olarak özverili bir şekilde başkanlığını yaptım.her zaman sizlerin menfaatini ön planda tuttum” dedi.

 

 

HER ZAMAN SİZLERLEYİM

Kooperatifin daha iyi yerlere gelmesi için çalıştığını söyleyen Yörük “Çerkezköy halkına en iyi hizmet veren bir kuruluş olduk. Her ne kadar yönetim olarak bunda bizlerin payı olmuş olsa da siz değerli üyelerimizin de katkıları çok büyük” dedi. Kooperatif üyelerinden helallik isteyen Yörük “Biz her zaman bir birimize destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ben başkanlıktan ayrılmış olsam da her zaman sizlerleyim” dedi.

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİNE GEÇİLDİ

Göreve gelen yeni yönetimin de her zaman yanında olacağını söyleyen Yörük kongrenin hayırlı olmasını temenni etti. Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Hükümet Komiserliğini Enver Tepe’nin yaptığı genel kurulda Divan Başkanlığına kooperatifin eski başkanlarından Mustafa As Divan Başkanlığına, Nazmi Akbulut da katip üyeliğe seçildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İlhami Yörük, faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço ve tahmini bütçe ile ilgili kooperatif üyelerine bilgi verdi. Raporlar oybirliği ile kabul edildi.

 

 

YILDA BİR YAPILACAK

Raporların karara bağlanmasının ardından seçimlerin kaç yılda bir yapılacağı konusu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından, 16 üye genel kurulun iki yılda bir yapılması için oy kullanırken, 20 üye de genel kurulun yılda bir yapılması için oy kullandı. Genel kurulun yılda bir yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

10 yıldır başkanlık görevini yürüyen İlhami Yörük, işlerinin yoğunluğundan dolayı aday olmazken, seçimlere Ali Öztürk’ün tek listesi ile gidildi. Ali Öztürk’ün Başkanlığındaki yeni yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Kenan Taşkıran, Levent Yeni, Cengiz İşcan ve Eyüp Kaya seçildi. Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine de Müslim Karagöz, Ahmet Akarsu, Murat Kuruçay, Esatcan Çağlar ve Ünal Kaya seçildi. Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine Nazım Akbulut, Kenan Kurt ile Erdinç Cımbız getirilirken, Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine ise Ömer Göktaş, Fatih Işık ve Hüseyin Andinç seçildi.

ÇOK DAHA İYİ HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Seçimin ardından konuşan yeni başkan Ali Öztürk, S.S. Akarsu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde bugüne kadar görev yapan başkanlara, yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. İlhami Yörük’ten teslim aldığı bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini söyleyen Öztürk “Yeni yönetim olarak kooperatifimizi daha iyi yerlere getirmek için çaba harcayacağız. Görevimiz kooperatifimize çok daha iyi hizmet etmektir” diyerek kendisini bu göreve seçen üyelere teşekkür etti.

Haber / Cem BÜLBÜL       

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10