Satranç Turnuvası ödülleri dağıtıldı

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği işbirliği ile bu yıl 3.'sü düzenlenen Çerkezköy Belediyesi Satranç Turnuvası hafta sonu Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nda gerÃ?

Çerkezköy 9.06.2014 14:18:00 0
Satranç Turnuvası ödülleri dağıtıldı

148 SPORCU KATILDI

2 gün boyunca süren turnuva 4 kategoride gerçekleştirildi. Minikler kategorisinde 61, küçükler kategorisinde 46, gençler kategorisinde 20 ve genel kategoride 21 olmak üzere turnuvaya toplam 148 sporcu katıldı. Satranç turnuvasında hakem olarak Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl temsilcisi Mehmet Vardar, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, başhakem Müslim Ersoy, Sencer Bayraktar, Hayriye Sancaktar, Ebru Duygun, İbrahim Yücetürk ve İlker Hüner görev yaptı.

DERECEYE GİREN SPORCULAR BELLİ OLDU

Turnuvada 6-7-8-9 yaş minikler kategorisinde Onur Akıncıoğlu birinci, Sıla Kaya ikinci ve Tuğba Yılmaz üçüncü olurken, 10-11-12-13 yaş küçükler kategorisinde Esma Doğa Duran birinci, İsa Özgür ikinci ve Ünsal Meriç Turan üçüncü oldu. 14-15-16-17-18 yaş gençler kategorisinde Taha Mert Dönmez birinci, Muhammed Fatih Girgin ikinci ve Oktay İleri üçüncü olurken 19 yaş üstü genel kategoride de Mürsel Bulut birinci, Aydın Ağaoğlu ikinci ve Emre Tezcan üçüncü oldu.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

İki gün süren turnuvanın ardından Pazar günü saat 19.30’da ödül töreni düzenlendi. Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor Çerkezköy İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nihat Mıstık, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, sporcular ve çok sayıda satranç sever katıldı. 

DÜŞÜNME SÜRESİ VERİLEN TEK SPOR DALI

Ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, Tekirdağ’ın aktif sporcular bakımından Türkiye’de 24’üncü sırada yer aldığını ifade etti. Sporcuların uluslar arası derece yapmaya başladığını ifade eden Vardar “Amacımız bunların sayısının daha da fazla olmasını sağlamak” dedi. Satrancın düşünme süresi verilen tek spor Salı olduğunu söyleyen Vardar “Satranç kişileri düşünmeye yönelik işlem yapmaya sevk eder. Bunu sembolize eden en güzel örnek düşünen adam heykelidir. Bunun mimarı Fransız mimar Rodin’dir. Tüm dünyada düşünen adam heykelleri en güzel yerlere konulurken bizim ülkemizde ise ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde sergileniyor” dedi.

EN GÜZEL YATIRIM OLACAK

Vardar, sporcuların düşünüp akıllarını kullanıp karşısındakini mat etmek için yollar arayan kişiler olarak yetişmesini istediklerini ifade etti. İstanbul’dan turnuvaya katılan veliler adına konuşan Çetin Yengin de satrancın gönül vermeden yapılamayacak bir spor dalı olduğunu ifade ederek “Çocuklarımızın satranç gibi önemli bir spor dalı ile uğraşmalarının yanı sıra düşünme sanatına yapacağımız yatırım belki de en güzel yatırım olacak” dedi.

DÜŞÜNEBİLEN GENÇ NESİLLERE İHTİYACIMIZ VAR

Çerkezköylü veliler adına konuşan Bilgin Canpolat da çocukları satrançla buluşturan hocalara ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Canpolat “Düşünebilen genç nesillere ihtiyacımız var. Bu da ancak sizlerle mümkün olabilir” diye konuştu.

BU TÜR ORGANİZASYONLAR DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Satranç turnuvasının koordinatörü Ersan Bahtiyar’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakup ve başhakem Müslim Ersoy’a çiçek takdim etti. Ödül töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “2 gündür bir aradayız. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Satranç Turnuvası belki de önümüzdeki yıllarda gelenekselleşecek. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Geleceğimiz için, çocuklarımız için belediye olarak bu tip organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Turnuvanın en küçük yarışmacısı Egemen Dönmez’e, minikler kategorisinde en iyi kız yarışmacı olan Sıla Kaya’ya, minikler kategorisinde birinci olan Onur Akıncıoğlu’na, ikinci olan Sıla Kaya’ya ve üçüncü olan Tuğba Yılmaz’a ödülleri başhakem Müslim Ersoy tarafından verilirken; küçükler kategorisinde birinci olan, aynı zamanda kategorisinde en iyi kız yarışmacı olan, Türkiye birinciliği de olan Esma Doğa Duran’a, ikinci olan İsa Özgür’e ve üçüncü olan Ünsal Meriç Turan’a da ödülleri Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından verildi.

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN AKAY’IN ELİNDEN ALDILAR

Gençler kategorisinde birinci olan Taha Mert Dönmez, ikinci olan Muhammed Fatih Girgin ve üçüncü olan Oktay İleri’ye ödülleri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı  Atilla Can tarafından verilirken, gençler kategorisinde birinci olan Mürsel Bulut, ikinci olan Aydın Ağaoğlu ve üçüncü olan Emre Tezcan’a da ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.  

BİRİNCİLERE TABLET HEDİYE EDİLDİ

Kategorilerinde birinci olan sporculara tablet bilgisayar, kupa, madalya ve satranç kitabı, ikinci olan sporculara bisiklet, kupa, madalya, satranç takımı, üçüncü olan öğrencilere satranç saati, kupa, madalya, satranç kitabı verilirken, kategorilerde 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu olan sporculara da satranç kitabı verildi. Gençlerde en iyi kız yarışmacı, küçüklerde en iyi kız yarışmacı, miniklerde en iyi kıza yarışmacıya satranç kitabı hediye edilirken, turnuvanın en küçük yarışmacınsa da madalya ve satranç kitabı verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından Vahap Akay ve protokol üyeleri, turnuvaya katılan tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Gülveren VATANSEVER – Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10