Velilere "Anne-baba" eğitimi

Süleymanpaşa'da velilere anne-baba eğitimi verildi. Eğitimle ilgili bilgi veren yetkililer "7-19 Yaş Aile Eğitimi, UNICEF'in teknik, AB'nin finansal desteği ile gerçekleştirilen "Türkiye'de Çocuklar İ

Süleymanpaşa 9.06.2014 14:26:00 0
Velilere

HEDEF İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEK

7-19 Yaş Aile Eğitimi Programının en genel hedefinin anne, baba ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun/ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak olduğunu ifade eden yetkililer “Türkiye İstatistik Kurumu 2007 yılı verilerine göre, 10-19 yaş ergenlerin nüfusu 12.568.691'dir.Bu eğitim programında hedeflenen kesim 20 milyon civarındaki çocuk nüfusunun aileleridir. Bu rakamlar bize ne kadar genç bir nüfusa sahip olduğumuzu ve 7-19 Yaş Aile Eğitimi programının ne kadar büyük bir kitleye hitap ettiğini göstermektedir. Ergenlik dönemi bu yaş grubunun içinde yer almaktadır. Artan boşanma oranları, anne baba ve ergen arasında sağlıklı iletişimin olmaması gibi faktörler bu yaş grubundaki riskleri arttırmaktadır” dedi.

AMAÇ 5 YILDA VELİLERİN ÇOĞUNA ULAŞMAK

Bu kapsamda yeni kurulan Süleymanpaşa’da da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün faaliyete geçtiği 6 Ocak 2014 tarihinden itibaren 7-19 Yaş Aile Eğitim Programlarının uygulanmasına büyük ağırlık verildi. İlçede 70 rehber öğretmen görev yapıyor. 7-19 Yaş Aile Eğitim Programını ise psikolojik danışmanlık belgesi olan rehber öğretmenler verebiliyor. Süleymanpaşa'da psikolojik danışman rehber öğretmen sayısının 27 olduğunu ifade eden yetkililer “Öncelikler bütün rehber öğretmenlerin gelecek eğitim yılına kadar psikolojik danışman olması bekleniyor” dedi.

13 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Süleymanpaşa'da ailelerin bu eğitimden hızla geçirilebilmesini teşvik etmek için 6 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı düzenleyen bütün rehber öğretmenlere İlçe Kaymakamlığı tarafından başarı belgesi verileceği açıklandı. 2014-15 eğitim-öğretim yılında ise ilk, orta ve lise kategorilerinde en çok sayıda veliye bu semineri veren birer rehber öğretmene başarı belgesi verilmesi uygulamasına verilecek. Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, 7-19 Yaş Aile Eğitim Programlarını bitiren velilerin her okuldaki belge törenine katıldı. Törenlerde konuşan Kıcıroğlu “7-19 Yaş Aile Eğitim Programlarına önce eşlerinizi, sonra da veli olsun olmasın en az iki komşunuzu getireceksiniz. Getirdiğiniz kursiyerler ile birlikte siz de misafir kursiyer olarak dersleri takip edin. Böylece bilgilerinizi tekrar etmiş olursunuz. Demokratik ilişki biçimini meleke haline getiren ailelerin çoğunlukta olduğu Türkiye, bugünkünden daha demokratik ve çağdaş olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi ile size ve eşlerinizin iş saatlerine en uygun vakitlerde derslik, öğretmen, eğitim materyali temin etmek bizim vazifemiz. Ders saatleri bana uygun mazereti geçerli değil. Kuş tek kanatla uçamaz. Anne bu eğitimden geçtiyse baba da 8 oturumluk bu eğitime çocukları için fedakarlık edip gelmelidir. Eğitim bittikten sonra kurs arkadaşlarınız ile belli aralıklarla bir araya gelerek bilgileriniz yeniden tazeleyebilirsiniz” dedi.

BELGELERİ VERİLDİ

İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, "Okullar Hayat Olsun" projesi ile okulların sadece öğrencilere eğitim döneminde açık tutulması anlayışından vazgeçilerek okul çevresindeki herkesin, her zaman değişik eğitim, sanat, kültür, spor, eğlence aktiviteleri için okullara gelebilmesinin arzulandığını belirtti. Süleymanpaşa Kadriye Nazif Gölge Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programına katılan velilere önceki gün saat 11.30'da Kaymakam Kamil Kıcıroğlu'nun katılımı ile belgeleri verildi. Belge törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mutlu da katıldı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10