Judo'nun kalbi Edirne'de attı

Gençler Balkan Judo Şampiyonası Türkiye ile beraber Balkanlar'dan 9 ülkeden 162 sporcunun katılımıyla Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

9.06.2014 16:52:00 0
Judo

32 SPORCU KATILDI

Gençler Balkan Judo Şampiyonası Türkiye ile beraber Balkanlar'dan 9 ülkeden 162 sporcunun katılımıyla Edirne'de gerçekleştirildi. Türk Milli takımından 32 sporcunun katıldığı şampiyona kapsamında konuşan Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, şampiyonanın Balkanlar'a yakın olması ve gelen ülkelerin Trakya'yı tercih etmesi nedeniyle Edirne'de yapıldığını söyledi. Uysal ayrıca judo sporuyla ilgili Judo'nun kuvvet ve zeka isteyen bir branş olduğunu belirtti. Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 2 gün süre turnuvada ilk olarak Cuma akşamı Aliço Kamp Eğitim Merkezi'nde kuralar çekildi. Cumartesi sabah başlayan müsabakalar bayanlarda 44, 48, 52 ve 57 kilogram, erkeklerde 55, 60, 66 ve 73 kilogramda başlarken Türk Milli takımı şampiyonaya 32 sporcuyla katıldı. 

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Açılış seremonisinin Cumartesi akşamı saat 16.00'da gerçekleştirildiği turnuva kapsamında konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal; bayanlarda ve erkeklerde 8'er olmak üzere 16 siklette müsabakaların gerçekleştiğini ve Türkiye'nin tam takım olarak bay ve bayanlarda şampiyonaya katıldığını belirtti. Şampiyona'dan önce Türk Milli takımının önemli bir hazırlık sürecinde geçtiğini vurgulayan Federasyon Başkanı Uysal şöyle konuştu;

“Buradaki müsabakanın ardından Gençler Dünya Şampiyonası'na katılacaklar millilerimiz kısmet olursa. Burada aralarında çok iyi sporcularımız var, özellikle 2016 Olimpiyatları için umut vad eden sporcularımız var. Onlar içinde önemli. Bu arada sizin aracılığınızla da Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ve organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”dedi

GELEN ÜLKELER TRAKYA'DA OLMASINI İSTİYORLAR

Turnuva'nın Edirne'de olmasının sebeplerini gelen ülkeler açısından Balkanlar'a, kamp yerlerine ve otellere  yakınlığı olduğunu ve gelen ülkelerinde Trakya'da olmasını istediğini söyleyen Uysal şöyle devam etti; “Edirne'de olmasının sebeplerinden birincisi bir kere Balkan ülkeleri genellikle kara yolunu tercih ettikleri için ulaşım alanında çok kolaylık olacaktı ayrıca spor salonu komplekse, otellere, kamp eğitim merkezine ve diğer misafirhanelere çok yakın. Bunlar bizim açımızdan çok rahat oldu. Gelen ülkelerde Trakya'da olmasını istiyorlar. Edirne'de bu anlamda daha önceleri Balkan Şampiyonaları'nın yapıldığı bir yer olduğu için tercihimiz oldu.” 

“JUDO ZEKA İSTEYEN BİR BRANŞ”

Sözlerinin devamında Judo sporu ile ilgili bilgiler veren Federasyon başkanı Fatih Uysal; “Judo Dünya'da en yaygın spor branşlarından olan ve Olimpik bir branş. Bizde de 1962 yılından bu yana devam eden bir spor. Özellikle son yıllarda Olimpiyatlarda madalya almaya devam ettiğimiz bir branş judo. Kural olarak güreşe benzer fakat yerdeki oyunlar, boğuşmalar farklıdır. Rakibi sırt üstü veya ayakta yapılan tekniklerle yere atmaya dayalı ve çeşitli puanlarla ayakta kazanılıyor ve aynı zamanda yerde de itiş boğuş ve güreşlerle pes ettirme, kontrol altında tutmaya yönelik bir müsabaka. Oldukça kuvvet, emek isteyen ve aynı zamanda çok da zeka isteyen bir branş.” şeklinde konuştu.”

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Cumartesi günü saat 16.00'da gerçekleştirilen açılış seromonisinin ardından ilk günkü müsabakalar final maçlarıyla ve madalya töreniyle sona erdi. Pazar günü gerçekleştirilen müsabakalarda saat 10.00 ile 16.00 arasında eleme müsabakaları ardından saat 17.00'da final maçları gerçekleştirildi. Daha sonra şampiyona gerçekleştirilen madalya töreniyle son buldu. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10