Derece kaybolan Umut'un da cesedi bulundu

Muratlı'ya bağlı Aşağısevindik Mahallesi'nden geçen Ergene Deresi'ne düşen 3 çocuktan 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat'ın cesedi, dün sabah 1.5 kilometre ilerideki demir köprü ayağında bulundu.

Ergene 10.06.2014 11:36:00 0
Derece kaybolan Umut

CUMARTESİ GÜNÜ KAYBOLDULAR

Muratlı Aşağısevindik Mahallesi'nde oturan ortaokul öğrencileri 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat ve Serhat Kayabaş ile 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı, geçen Cumartesi günü bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına gitti. Yağan yağmur nedeniyle çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre, bisikletlerindeki çamuru derede yıkamak isterken düştükleri suda kayboldu. Diğer 3 çocuğun arkadaşlarının kaybolduğunu ailelere haber vermesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Hava kararıncaya kadar süren çalışmalarda kayıp 3 çocuk bulunamadı. Pazar günkü arama çalışmalarında Efe Can Baybüre'nin cesedi düştüğü yerin 1 kilometre uzağında derenin dibindeki balçığa saplanmış halde bulundu.

1.5 KİLOMETRE İLERİDE BULUNDU

Aramaların üçüncü gününde ise İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Bahadır Sarı'nın cesedine ulaşıldı. AFAD Tekirdağ ekipleri, çocukların dereye girdiği noktadan 6 kilometre uzaklıktaki Ballıhoca Köyü yakınlarında derenin kenarında çalıların arasında Bahadır Sarı'nın cesedini buldu. Dün sabah  yeniden başlatılan arama çalışmalarında AFAD Tekirdağ ekipleri dipte arama yaptı. Deredeki su seviyenin düşmesi sonucu Umut Buğra Yanat'ın balçıkla kaplanmış cansız bedeni girdiği noktadan 1.5 kilometre ilerideki demir köprü ayağında, amcası tarafından bulundu. Dört gün süren arama çalışması dün sabah kayıp Umut Buğra Yanat'ın cesedinin bulunmasının ardından sona erdi.

ARAMALAR 65 KİŞİ İLE YAPILDI

Konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada da “07.06.2014 cumartesi günü saat 11.00 sıralarında İlimiz Muratlı İlçesi Aşağısevindikli Mahallesi Ergene Nehri kenarında, serinlemek için suya giren üç gencimiz suya kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Olayın ihbar alındığı anda,  Başta Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Muratlı Kaymakamı, Muratlı Belediye Başkanı, Tekirdağ İl Afad Müdürü  olay yerine intikal etmişler ve Afad, Jandarma, Deniz Polisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli ile birlikte Arama ve Tarama çalışmalarına başlandı” denildi. Çocukların Arama ve Tarama Çalışmaları için Başbakanlık Afad'tan yardım talebinde bulunulduğunu ve Jandarma Genel Komutanlığından (JAG) 5 kişi, İstanbul Afad'tan 4 kişi, Kırklareli Afad'tan 4 kişi, Deniz polisinden 5 kişi,Tekirdağ Belediyesi’nden 5 kişi,Tekirdağ İl Afad'tan 22 kişi İl Jandarma Komutanlığından 20 kişi olmak üzere toplam 65 kişi ile arama ve tarama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilen açıklamada “Yapılan arama çalışmaları sonucunda 9 Haziran Pazartesi günü saat 12.15.de Bahadır Sarı'nın, 10 Haziran Salı günü saat 09.00’da da Buğra Yonat'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştır.      10 Haziran saat 09.30’da arama ve tarama çalışmaları sonlandırılmıştır. Suya kapılarak hayatını kaybeden bu üç gencimize Allahtan rahmet diler,geride kalan ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10