Öğrencilerin ikinci kitabı okuyucuyla buluştu

Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri, 'Genç Kalemlerden Seçme Öyküler 1' isimli kitaplarının ardından ikinci kitaplarını da piyasaya çıkardı. Öğrencilerin yazdığı 27 hik

Çerkezköy 10.06.2014 15:42:00 0
Öğrencilerin ikinci kitabı okuyucuyla buluştu

5 TL’DEN SATIŞA ÇIKARILDI

Öğrenciler Meryem Damla Demirel, Bilge Bengisu Kontaş, Nesrin İlbet, Emine Etyemez, Yağmur Karşuoluk, T. Ceren Kerimoğlu, Begüm Mutlutürk, Deniz Yıldız Eroğlu, İlke Nida Tiril, İrem Araç, Selin Elman, Rabia Nur Bali ve Selin Elman’ın yazdığı hikaye ve masallardan oluşan kitabın, 5 TL’den satışa çıkarıldığını ifade eden Türkçe Öğretmeni Selma Kamba, bu kitabın 7 aylık bir çalışma sonucu hazırlandığını ifade etti. Öğrencilerin geçtiğimiz yıl ‘Genç Kalemlerden Seçme Hikayeler’ ismindeki ilk kitaplarını yazdığını anımsatan Kamba “12 öğrencimiz bu yıl da kendilerine özgü masal ve hikayelerden oluşan 100 sayfalık bir kitap ortaya koydu” diyerek kendisinin de kitabın basımı ve tasarımı ile ilgilendiğini söyledi.

 

 

27 HİKAYE 12 MASALDAN OLUŞUYOR

Kamba, öğrencileri ile birlikte ‘Genç Kalemlerden Seçme Öyküler 2’ adlı kitabı okuyucularla buluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek “Bu tür çalışmalar sayesinde öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve kendilerine olan güveni arttırmayı amaçlıyoruz. 27 hikaye ve 12 masaldan oluşan kitabın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇALIŞMAYI ÇOK BEĞENDİM”

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can da, bu kadar küçük yaş grubundan öğrencilerin böyle bir çalışmaya imza atmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Ortaya konulan çalışmayı çok beğendiğini söyleyen Can “Sanatta, müzikte ve edebiyatta bu tarz çalışmaların yaygınlaşması, gelec ek açısından ülkemize olumlu katkılar sağlayacak” dedi. Kitabın oluşmasında emeği geçen öğrenciler ve öğretmenlere teşekkür eden, bu tarz çalışmaların daha da artmasını temenni eden Can, stanttan aldığı iki kitabı da kendisi ve kızı Zeynep için imzalattı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10