Aspir Tarla Günü düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği işbirliği ile Çorlu Şerefli mevkiinde Aspir tarla günü d

Bölgede Gündem 11.06.2014 10:20:00 0
Aspir Tarla Günü düzenlendi

DESTEK VERİLİYOR

Tarla gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak “Günün anlam ve önemi, Aspir desteklemeleri, yağ bitkileri önemi hakkında bilgiler verdi. İlimizde 2014 Yılında Tekirdağ il ve ilçelerde 2000 dekar, Trakya bölgesindeki toplam ekiliş alanı 4000 dekar ekim alanımız bulunmaktadır. Aspir bitkisine önemli desteklemelerin verilmektedir. Mazot, gübre desteğinde dekar başına 15 lira, sözleşmeli çiftçiye 10 lira, kilo başına da 45 kuruş destek verilmektedir. Sertifikalı tohum kullanana dekar başına 4 TL ve Toprak analizi dekar başına 2.5 TL destek verilmektedir” dedi.

ASPİR YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAPILMASINI İSTEDİ

Bakanlık Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkan Vekili Şakir Karakaya yaptığı konuşmada; Türkiye’de Aspir yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler verdi. Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Nezih Suyaran da Aspir yetiştiriciliğinde sözleşmeli üretim ve desteklemeler hakkında bilgiler verdi. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. İsmet Başer ise yağ açığının kapatılması için Aspir Yetiştiriciliğinin yapılmasını istedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10