Çerkezköy'de 'bayrak' tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, dün saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada Lice'de Türk bayrağına yapılan saldırıyı protesto etti.

Çerkezköy 11.06.2014 14:50:00 0
Çerkezköy

EN BÜYÜK EMANETTİR

Grup adına basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından akan ve Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak, bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanettir. Emanete hıyanet ettirilmiştir” dedi.

 

 

TEK NEDENİ BAŞBAKAN VE HÜKÜMETTİR

Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevinin başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan başbakan ve hükümet üyelerine ait olduğunu dile getiren Orhan “Bugün başbakan ve hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp, bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen ‘Yeni’ anayasa ve ‘Açılım’ politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD-AKP-BDP-pkk-İmralı inisiyatifinin hataya geçirilmesine yöneliktir ve amacının vatan bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık tüm Türkiye tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur” dedi.

 

 

AYNI OYUNA GELMEYECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyrettiğini söyleyen Orhan “Çadırdan bozma mahkemelerde pkklı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bayrağın indirilmesini seyretmeye zorlanan askerler için “eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı, cezası o anda verilebilirdi” diyerek, asıl suçlunun iktidar olduğunu, bu eylemlerim kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf ettiğini dile getiren Orhan “İktidar, suçu yine ikinci, üçüncü kişilere yıkarak kendi suçlarını örtbas etme telaşına kapılmıştır. Biz bu oyunu 17 Aralık sonrası uyguladığı mağduriyet söylemlerinde gördük. Aynı oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

HÜKÜMET İSTİFA ETMELİDİR

Siyasi iktidarın her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumlu olduğunu ileri süren Dündar Orhan “Hemen acilen beklemeksizin istifa etmelidir. Bu istifa kanunsuz suç sayılan pasifleşme, sabırla seyrettirme, politikalarına alet olarak görevini ihmal ve kötüye kullanan tüm sivil-asker yöneticilerin sorumluluğunu kaldıramayacağını da hatırlatmak isteriz. Bu ülkeyi Türk-Kürt-Alevi-Sunni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın birlik beraberlik içinde yaşama iradesini parçalayacaktır. ADD şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır. Bizler, tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz. Söz veriyoruz” dedi.  Basın açıklamasına ADD üyelerinin yanı sıra CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Rağbet Erol, Ayfer Dönmez, Uğur Erem, Kapaklı Belediye Eski meclis Üyesi Ahmet Yörük, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar ve dernek üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Müdürü Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Talip Sivri, CHP’liler ve vatandaşlar da destek verdi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklarda meydanda toplanan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10