El sanatları sergisi açıldı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ve Kapaklı Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlediği el sanatları, meşrufat, kadın giysileri dikimi kursunda hazırlanan ürünler, dün saat 13.00'de İnönü Mahalle

Kapaklı 11.06.2014 14:56:00 0
El sanatları sergisi açıldı

TÖRENLE AÇILDI

Açılışa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nalan Çolak, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Serpil Sevgi, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili  Necmi Akman, protokol üyeleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

54 KURSİYER YER ALIYOR

El sanatları, meşrufat, kadın giysileri dikimi olmak üzere iki ayrı kursta eğitim ve öğretim gören toplam 54 kursiyerin ürünlerinin Kapaklı halkının beğenisine sunulduğu sergide elbise, etek, pantolon, bluz, elbise ve çocuk kıyafetlerinin yanı sıra çeyizlik ürünler, yatak takımları, seccadeler, salon takımları ve geleneksel el nakışı ürünleri yer alıyor.  Serginin açılışı öncesi konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman “Halk Eğitim merkezleri yaşam boyu öğrenmeye imkan sağlayan kurumlardır. Bulundukları çevre imkanları ölçüsünde kişilerin ihtiyaç duydukları alanda bilgi ve beceri edinmelerine olanak sağlar” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Akman “Belediye binamızda açtığımız, kurs öğretmenliğini Esma Korkmaz’ın yaptığı geleneksel el nakışları ve meşrufat kursuna 36 kursiyerimiz, kurs öğretmeni Ebru Yaman Özdemir’in yaptığı kadın giysileri dikimi kursuna ise 36 kursiyer katıldı. Kurslarımızın açılmasında bizleri destekleyen Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu’na, kurslarımız yapılması için kurs yeri sağlayan, kurs makinelerinin alımında ve diğer tüm ihtiyaçları sağlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum. Kurslarımızın başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Serginin açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve protokol üyeleri birlikte kesti. Açılışın ardından konuklar sergiyi gezerek ürünleri inceledi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10