Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Tekirdağ Valiliği Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2012 yılı gelirlerinden yüksek düzeyde vergi ödeyen, ihracatları ile ülke ekonomiye sağlayan üyeler

Çorlu 15.06.2014 13:00:00 0
Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Önceki gün Çorlu Silverside Otel’de düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, N.KÜ. Rektör V. Şefik Kurultay, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, il, ilçe protokolü ve üyeler katıldı.

VERGİLERİNİ TEKİRDAĞ’A YATIRSINLAR

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ’ın en büyük ilçesi olan Çorlu’nun sanayinin önde gelen yerlerinden olduğunu ifade etti. 1300 sanayicinin olduğunu ifade eden Yerlikaya “İhracat yapan sanayicilerimizin yüzde 80'i vergisini İstanbul'a ödüyor,  finans merkezleri İstanbul'da. Bizim istediğimiz üretimini Tekirdağ'da yapan sanayicilerimiz vergilerini de Tekirdağ'a yatırsınlar” dedi. Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Yerlikaya “Son yıllarda çok büyük mesafe aldı. Gelir kişi başı 3 bin dolardan 11 bin dolara yükseldi. Bu yıl da inşallah 870 milyar dolar gayri safi milli hasılaya ulaşıp dünya ekonomi sıralamasında 16'ıncılığa yükselmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte; Vergi ve ihracatlarıyla ilgili onur abidesi olan siz değerli işadamlarımızla gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl vergi ve ihracat sıralamasındaki rakamların daha da artmasını canı gönülden istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Tekirdağ 30 büyükşehir içerisinde Avrupa Yakasındaki tek büyükşehirdir. Tekirdağ İstanbul'un arka bahçesi değil; Türkiye'nin Avrupa’ya açılan kapısı konumundadır. Tekirdağ büyükşehir olarak güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları turizmi ve üniversitesiyle çevreye duyarlı kentleşmesini tamamlamış yaşanabilir ve mutlu bir ilimizdir. Tekirdağ beş yıl sonra çok farklı bir yere gelecek. Bunun için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tek başına üzerinden kalkabileceği bir iş değildir. Bu Tekirdağlıların ortak meselesidir” dedi.

TARİHİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ

Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün ise “Odamızda bir fiil faaliyette olan üye sayımız 6 bin 58’dir. Bunun 764 adeti sanayi kuruluşudur. Güçlü ulaşım bağlantıları, önemli sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Çorlumuz, ülkemizin de en gelişmiş ilçelerindendir. Bu ilçe 700'ün üzerinde sanayiciye ev sahipliği yapıyorsa, bu ilçe 100 bine yakın insana istihdam sağlıyorsa, bu ilçede onbinlerce vatandaşımız konut edinmiş ve yerleşmişlerse, bu başarı tabi ki sizlerin sayesinde, sizlerin büyük özverileriyle meydana gelmiştir. Bu nedenle bu akşam her şeyden önce 6 bin Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyesini, bu salonu dolduran onların temsilcilerini ve siz değerli arkadaşlarımı da tekrar tebrik ediyorum. Odamız Türkiye'nin ilk odalarından biri olup, bugün tarihi günlerinden birini yaşamaktadır” dedi. Konuşmaların ardından 2012 yılı gelirlerinden 2013 yılında kurumlar vergisi ödeyen üyeler ödüllendirildi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10