Albayrak: Hizmet atağı başlatacağız

Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dün saat 10.00'da Tekirdağ Yelken Kulübü'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarını ağırladı.

Tekirdağ 16.06.2014 17:26:00 0
Albayrak: Hizmet atağı başlatacağız

İSTANBUL’UN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAK

Seçimlerin ardından 8 Nisan’da mazbatasını alarak görev başlayan Kadir Albayrak, basın mensupları ile bir araya geldi. Görevinin 69’uncu gününde düzenlediği kahvaltıda konuşan Albayrak “2012 yılında çıkan kanun ile Tekirdağ Büyükşehir oldu. Nüfusu 750 bini aşan iller büyükşehir kapsamına alınarak büyükşehir oldu. Nüfusu 750 bini geçen Tekirdağ Avrupa yakasında Büyükşehir olan tek il” dedi. Tekirdağ’ın İstanbul’un arka bahçesi olmadığını söyleyen Albayrak “Kesinlikle de olmayacak” diye konuştu.

 

 

HİZMET AKSAMASI BİZDEN SORULACAK

Vizyonlarının modern tarım ve hayvancılığın yanı sıra güçlü sanayi, lojistik desteği ile üniversitesi çevreye duyarlı ve her kesime güven veren bir Tekirdağ olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ yerel sistemde büyük değişiklikler gösterdi. 1923 yılından bu yana Tekirdağ ismi Süleymanpaşa oldu. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla 11 ilçemiz oldu ve 23 beldemiz ve 257 köyümüz mahalle oldu. Şarköy’ün en uç köyünden Saray’ın uç köyünden yani dört bir tarafı Büyükşehir sorumlu. Buralarda hizmet aksaması bizden sorulacak” dedi.

 

 

MİLAT KABUL EDİYORUM

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinin tümüne hizmet vereceğini söyleyen Albayrak “Biz göreve geldiğimizde bize 100 gün izin verin dedik. Ancak 69. günümüzde daire başkanlıklarımızı da oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük şehir yılbaşına kadar tüm kadrolarıyla ayağa kalkacak. Yılbaşından sonra da hızla yürüyeceğiz demiştik Çok şükür çabuk ayağa kalktık. İlk meclis toplantısının yapıldığı 18 Nisan 2014 tarihini milat kabul ediyorum” dedi.

 

 

YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK

18 Nisan tarihinde ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını yaparak belediyenin bütçesi ve kadrolarını belirlediklerini söyleyen Albayrak, ilk toplantıda yol haritasını belirlediklerini, 19 Birim Başkanlığı kurulduğunu ifade etti. Bazı köy yollarının ihmal edildiğini söyleyen Albayrak bu konuda da çalışmalara başladıklarını söyledi.

 

 

YOL ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu konuda basın mensuplarının yapacağı haberlerin kendileri için yol gösterici olacağını söyleyen Albayrak, “Basın mensubu arkadaşlarımdan özellikle bir ricam var. Oda çalışmalar ile ilgili her konuda olmak üzere benimle muhatap olsunlar ve bilgileri benden alsınlar. Kapım her zaman basın mensuplarına açıktır. Randevu almanıza gerek yok. Sizlere istediğiniz bilgileri vereceğim. Kış mevsiminden çıktık şu anda yol onarım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK

Acil yapılması gereken yolların olduğunu söyleyen Albayrak “Onları da önümüzdeki günlerde sıcak asfalt yapacağız. Mevcut binamız şu anda bize yetmiyor. Yeni Büyükşehir belediye Hizmet Binası için girişimlerde bulunduk yeni yer için tespiti yapıldı. Yeni hizmet binası 2017 yılına kadar tamamlanarak hizmete girecek” dedi.

DEVLET İŞLERİNDE DEVAMLILIK VARDIR

Yılbaşına kadar ciddi anlamda hizmet atağı başlatacaklarını dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Devlet işlerinde hizmet devamlılığı vardır ve aksamaz. Biz Tekirdağ’ın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. Geçmiş dönelmede belediye başkanlığı yapmış olan başkanlarımıza da hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Diyarbakır’ın Lice İlçesinde Türk Bayrağı’nın indirilmesi konusunda da konuşan Albayrak “Diyarbakır Lice İlçesinde Türk Bayrağı’nın indirilmesi hayatımda görmek istemediğim bir olaydı. Bu olay beni çok yaraladı. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. İnşallah artık Bu tür olayları görmeyiz. Artık çok güzel günler diliyorum” dedi.

11 İLÇE DE TEKİRDAĞSPOR’U SAHİPLENMELİ

Tekirdağspor Kulübü’nün artık merkezin takımı değil 11 ilçenin spor kulübü olduğunu dile getiren Albayrak “11 İlçe artık Tekirdağspor’u sahiplenmeli ve Tekirdağspor 11 ilçenin müşterek takımı olmalıdır” dedi. İl genelinde tüm amatör kulüplere yardım edeceklerini ancak süper ligde bir takımın olmasını istediklerini ifade eden Albayrak, 11 ilçenin de Tekirdağspor’u sahiplenmesini istedi.

DAİRE BAŞKANLARINI TANITTI

Tekirdağ Belediyesi’nin teşkilat şemasını açıklayan Albayrak, daire başkanlarını da basına tanıttı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterliğe Murat Şefik Yazan, TESKİ Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Halim Orta, Genel Sekreter Yardımcılığına Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, Teftiş Kurulu Başkanlığına Şahabettin Küçükyazıcı, Danışmanlığa Fatih Ünsal, Danışmanlığa Neşet Erdoğan, 1. Hukuk Müşavirliğine Av. Orhan Perçinoğlu, Özel Kalem Müdürlüğüne Feride Ataç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına Ahmet Rıfat Poyraz, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına Av. Nevim Kaçar, Fen İşleri Dairesi Başkanlığına Oktay Çolpan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına Dilşad Ergin, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığına Sevim Avcı Yener, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığına Ali Kıyıcı, Ulaşım Dairesi Başkanlığına Mehmet Zeki Gürcün, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Hacı Aslan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına Halil Özge Dora, İtfaiye Dairesi Başkanlığına Emin Pehlivan, Zabıta Dairesi Başkanlığına Murat İşözen, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Hamdi Pekel, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına Deniz Bozdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına Deniz Bozdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına Müveddet Işık, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına Mustafa Hikmet Erzincan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Mustafa Gündoğdu, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Atabey Baytöre’nin getirildiği açıklandı.

NEDEN TEKİRDAĞ DIŞINDAN GETİRİLDİ?

Bazı basın mensupları, Daire Başkanlarının bazılarının Tekirdağ dışından şehirlerden atanmasına tepki göstererek “Tekirdağ’da bu birimlerle alakalı konusunda uzman kişiler yok muydu da Antalya’dan, İzmit’ten uzmanlar bu görevlere getirildi” dedi. Bunun üzerine açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, daire başkanlarının hepsinin yeterliliklerine ve tecrübelerine göre belirlendiğini ifade etti.

AMACIMIZ BASININ ÖNÜNÜ KAPATMAK DEĞİL

Basın mensuplarının yeni dönemde belediye ile alakalı tüm bilgileri Daire Başkanları’ndan değil, kendisinden alacağı yönündeki söylemi de basın mensuplarının tepkisine neden oldu. Albayrak, amaçlarının basın mensuplarının önünü kapatmak olmadığını ifade ederek “Her 15 günde bir siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Burada yapacağımız çalışmaları anlatacak, yapılan çalışmaları da birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10