HFZ Anadolu Lisesi, 15.dönem mezunlarını verdi

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde 185 öğrenci mezun olmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadı.

Çerkezköy 17.06.2014 16:11:00 0
HFZ Anadolu Lisesi, 15.dönem mezunlarını verdi

Çerkezköy Haber –  15. dönem mezunları için önceki gün saat 14.00’da Pilav Günü Etkinliği ve Mezuniyet Töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan okul müdürü İsmail Sayar, okulun bu yıl 15.mezunlarını verdiğini ifade etti. Bugüne kadar 2 bin 500 öğrenciyi mezun ettiklerini söyleyen Sayar, bu zamana kadar mezun olan öğrencilerden sadece 25’inin üniversiteye yerleşemediğini belirtti. Okuldan mezun olan öğrencilerin yüzde 99’unun üniversite sınavını kazanarak istediği bölüme yerleştiğini ifade eden Okul Müdürü Sayar, öğrencilerin bu başarısının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

 

 

EMANETLERİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRDİK

Bu başarının arkasında öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin ve ailelerin büyük katkıları olduğunu dile getiren Sayar, bu başarının mimarı olan öğretmenlere ve ailelere de teşekkür etti. Velilerin kendilerine 4 yıl önce emanet ettikleri kendi canlarını, kendi canları gibi sahiplendiklerini ve en iyi şekilde yetiştirdiklerini ifade eden Okul Müdürü İsmail Sayar, kendilerine verilen emaneti bugün ailelere teslim etmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi. Okulu yaptırarak Çerkezköy’e kazandıran Hacı Fahri Zümbül amcayı da rahmetle anan Sayar, öğrencilerle birlikte her hafta onun mezarına giderek dua ettiklerini ifade ederek “Onun bizi gördüğüne inanıyoruz. Huzur içinde yatsın” diye konuştu.

 

 

20 YILINI DOLDURAN ÖĞRETMENLERE PLAKET VERİLDİ

Geçtiğimiz yıl okuldan mezun olan öğrencilerin, mezunlar derneği kurulmasını talep ettiğini anımsatan Sayar, bu konuda çalışmaları tamamladıklarını ve Ağustos ayı içerisinde derneği açacaklarını ifade etti. Sayar, mezun olan öğrencilere de bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi.İsmail Sayar’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından, meslekte 20 yılını dolduran öğretmenlere plaket verildi.

 

 

OKUL BU YIL DA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da, okulu Çerkezköy’e kazandıran rahmetli Hacı Fahri Zümbül’ü rahmetle andı. Tüm hayırseverlerin ilçeye böyle eğitim kurumları kazandırmasını temenni eden Kubilay “İlçemize okul yaptıran tüm hayırsever vatandaşlarımızı da kutluyor, vefat edenlere de Allah’ran rahmet diliyorum” dedi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin 2013-2014 eğitim öğretim döneminde de büyük başarı elde ettiğini ifade eden Kaymakam Kubilay, bu başarının mimarı olan öğretmenlere, idarecilere, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve velilere teşekkür etti.

 

 

EĞİTİME VERİLEN DESTEK BİZİ MUTLU EDİYOR

Bu yıl başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini söyleyen Kubilay “Bu öğretim ve eğitim yılında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 3 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü yaptı. Bu nedenle ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva başta olmak üzere tüm ÇTSO yönetimine de teşekkür ediyorum. ÇTSO’muzun ve Çerkezköy Belediyemizin eğitime verdiği destek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

 

 

YENİ DÖNEME HAZIR HALE GETİRECEĞİZ

Eğitimin önemine dikkat çeken Kubilay “Eğitim en önemli konumuz diyoruz. Bu eğitim yılını başarılı bir şekilde tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu haftadan başlayacak olan önümüzdeki  dönem eğitim yılı hazırlıklarında tüm okullarımızın fiziki durumları tek tek elden geçirilerek yeni döneme hazır hale getirilecek” dedi. Kaymakamlık olarak yeni dönemin eğitim öğretim planlarını hazırladıklarını ifade eden Kubilay “Neler yapılması konusunda da denetimlerimizi yaptık. Okullarımızın yeni dönemde başarılarının daha da artması için çalışacağız” dedi.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ KAMPANYASI BAŞLATTIK

İlçede eğitim seferberliği kampanyası başlattıklarını anımsatan Kubilay, amaçlarının okulların başarısının artması olduğunu ifade etti. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin eğitimde olduğu kadar spor alanında da büyük başarılara imza attığını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ayrıca bu okulumuzun beş Avrupa Birliği projesi hazırlaması ve derece alması ve ayrıca Tübitak’ın hazırlamış olduğu proje yarışmasında ilçemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Eğitim seferberliğimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızı eğitime destek vermeye davet ediyorum” dedi. Kaymakam Kubilay, okulda 4 yıldır okul aile birliği başkanlığını yürüten Cemal Çamlı’ya plaket verdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul birincisi olan 12/A Sınıfı öğrencisi Hande Akman 94.32 puan ortalaması ile okul birincisi olurken,12/A Sınıfı öğrencisi Berkay Çelebi 93.87 puan ortalamasıyla okul ikincisi, 12/A Sınıfı öğrencisi Gönül Bostancı da 93.63 puan ortalaması ile okul üçüncüsü olurken, dereceye giren öğrencilere ÇTSO yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından ödülleri verildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Mezuniyet töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Rahmetli Hacı Fahri Zümbül amcamızın ilçemize böylesine güzel ve başarılı bir okul kazandırmış olması bizleri çok mutlu ediyor. Kendisini rahmetle anıyor ve tüm hayırseverlerimizin eğitime destek vermelerini diliyorum.  Bu gün hepimiz için mutlu bir gün. Bu kurumun başarısında katkısı olan öğretmenlerimize, idarecilerine, velilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin başarılı bir okul olduğunu söyleyen Akay “Bu başarıda emeği geçen ve destek veren herkesi kutluyorum. Mezun olan öğrencilerimize iş ve üniversite hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERE DİPLOMALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından sınıf öğretmenleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Öğrenciler kep ve cüppelerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. H.F.Z. Anadolu Lisesi mezuniyet töreninde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Yırtar, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı yaşar Kuş,Çerkezköy Belediye Meclisi üyeleri Nedim Yılancı, Nihat Mıstık, Çerkezköy İlçe eski Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar,okul müdürleri,öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10