Tekirdağ Cumhurbaşkanı Gül'ü ağırladı

En son 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ağırlayan Tekirdağ, 16 yıl aradan sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırladı.

Tekirdağ 17.06.2014 18:04:00 0
Tekirdağ Cumhurbaşkanı Gül

AY YILDIZLI BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

16 yıl aradan sonra bir Cumhurbaşkanı’nı ağırlamanın heyecanını yaşayan Tekirdağ’da tüm şehir, Türk bayrakları, Mustafa Kemal Atatürk ve Abdullah Gül’ün fotoğrafları ile donatıldı. Tekirdağ Valilik binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Gül'ün dev posterleri asıldı.

ÇORLU’DA KARŞILANDI

80.il ziyaretini Tekirdağ’a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00’da Çorlu Havaalanı’nda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

 

 

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Saat 11.45’te Tekirdağ Valiliği önüne geçen Abdullah Gül, tören mangasını selamladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen karşılama törenine Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Abdullah Gül, kendisine gösterilen ilgi dolayısıyla vatandaşlara teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN AVRUPA’DAKİ BÜYÜK KENTİ

Gül, daha önce başka vesilelerle Tekirdağ’a birçok kez geldiğini, ancak Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geldiğini ifade ederek, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Avrupa'daki ve Trakya'daki büyük kenti olduğunu söyledi. Bu tarihi vilayette vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Gül “Tekirdağ, vatan şairi Namık Kemal'in doğduğu, tarımın, sanayinin, ticaretin çok geliştiği bir ilimizdir. Buradaki bereketli topraklarda yetişen ayçiçeği, buğday gibi ürünlerinizle bütün Türkiye'yi besliyorsunuz. Tekirdağ’ın sanayisi, Marmara'nın ve Türkiye’nin en ileri sanayisidir. Birçok büyük sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapıyorsunuz. Şehriniz, Türkiye için tren yolları, kara yolları gibi birçok önemleri, değerleri, kıymetleri ulaşım imkanlarını da bünyesinde toplamıştır” dedi.

 

 

TÜRKİYEMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Konuşmasında Irak ve Suriye’de yaşanan olaylara da temas eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye olarak, şehirlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başlarına neler geldiğini görüyorsunuz. Çevrede olup bitenler televizyonlarda acı çekilerek izleniyor. Bütün Ortadoğu'da, son dönemde Irak ve Suriye'de olup bitenleri büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Onun için, şehrimizin, köylerimizin, ilçelerimizin, memleketimizin, Türkiyemizin kıymetini hepimiz bilelim ve vatandaşlar olarak hepimiz birbirimize sevgi, muhabbet ve saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyelim” dedi.

DEVLETİN VE MİLLETİN GÖREVİ

Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkede farklı görüş ve düşünceler olabileceğini ancak çoğulculuk içinde birliği sağlayabilmek gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde kargaşa çıkacağını ifade eden Gül “Bugün Türkiye'de huzur, istikrar ve vatandaşların birbirine saygısı olduğu için büyük kalkınma hamleleri, ekonomik başarılar gerçekleşiyor. Devletin hizmetleri bu sayede halkın ayağına kadar gidiyor. Tabii ki Türk Milleti her türlü hizmete layıktır. Sizlerin daha çok büyük beklentileriniz vardır. Bunların hepsini yerine getirmek, devletin de milletin de hepimizin görevidir” dedi. Gül, her şeyin başının huzurlu, saygılı, mutlu, karşılıklı sevgi ve muhabbeti koruyarak gelişme ve kalkınma olduğunu dile getirdi.

 

 

BARIŞIN OLMASINI CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUZ

Komşu ülke Irak’ta olup bitenlerin bir iç savaş, mezhep savaşı gibi görüntü verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül “Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlıkta bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi yasaklanmıştır. Ama gördüğünüz gibi cehalet, öfke, kin söz konusu olunca insanlar birbirini nasıl yok ediyorlar. Onun için bir an önce komşularımızda huzurun, komşu ülkelerde barışın olmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Musul'da Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye'ye getirmek için emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisindedir. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi Türkiye'ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz” diye konuştu.

GEREKEN HER ŞEY YAPILACAKTIR

Abdullah Gül, Türkiye’nin, iki ateş arasında kalan Irak'taki Türkmenlerin her zaman yanında olduğunu ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğini ifade etti. Onları geçmişte de yalnız bırakmadıklarını, bundan sonra da yalnız bırakmayacaklarını ifadeden Gül, “Gereken her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır" dedi.

BU OLAYLAR HERKESE DERS OLMALI

Bütün bu olayların herkese ders olması gerektiğini ifade eden Gül, “Herkes birbirinin, ülkenin kıymetini bilmeli, el birliği içerisinde geleceğe, çocuklara daha iyi bir Türkiye hazırlamak için çok daha fazla çalışmalı, dayanışma içinde olmalı, birbirlerine sırt vermelidir” dedi. Gül, bugün Tekirdağlı’larla birlikte olacağını ve bu geceyi şehirde geçireceğini ifade ederek Tekirdağ programı ile ilgili de bilgi verdi.

16 YIL SONRA BİR İLK

Daha sonra Valilik Makamının balkonundan vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik makamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 16 yıl sonra bir Cumhurbaşkanı’nın Tekirdağ’a ziyarette bulunduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Tekirdağ, tarihi boyunca 8’inci kez bir Cumhurbaşkanı’nı ağırladı. Cumhurbaşkanımızın Tekirdağ’a teşrifleri bizleri oldukça onurlandırmıştır. Bu vesile ile 875 bin Tekirdağlı adına size şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına şehirde bir hatıra ormanı oluşturduklarını da söyledi.

HALK CUMHURBAŞKANINI KENDİ SEÇECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sorulan bir soru üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Halk ilk defa kendi Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçecek. Bende görev sürem dolana kadar vazifemin gereğini yerine getirmeye devam edeceğim” dedi. CHP ve MHP’nin Çatı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine de konuşan Gül “Cumhurbaşkanlığı görev sürem boyunca her zaman siyaset üstü bir duruş sergilemeye çalıştım. Görevim bitene kadar da bu duruşumu koruyacağım” dedi.

ŞEHRİN ASIL EMANETÇİLERİ BELEDİYE BAŞKANLARIDIR

Valilikteki programın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkan Kadir Albayrak’tan brifing aldı.Burada yaptığı konuşmasında, Tekirdağ Büyükşehir olunca başkanlarının da sorumluluklarının sadece il vilayeti şehir merkezi değil bütün artık ilin planlamasının söz konusu olduğunu ifade eden Abdullah Gül “Şehrlerin ihtiyaçlarında hiçbir siyasi fark gözetilmez. Herkes el birliği içerisinde çalışır. Şehirlerin asıl emanetçisi belediye başkanlarıdır. Uzun vadeli vizyon, şehri uzun vadede yaşanabilir yapmakta. Özellikle Tekirdağ’ın ilçeleri çok göç aldığı, büyük sanayi yatırımları yapıldığı için hızlı büyüyen iller burası. Trafik sorunları, altyapı sorunları ortaya çıkar" dedi.

ÇOK İYİ PLANLANMALI

Gül, belediyelerin meclisleri, danışmanlarıyla, teknik ekipleriyle çok iyi planlanma yapılması gerektiğini ifade ederek “Gelecekte şehri daha cazip yapmak için bu şehri ileride daima yaşanılır bir şehir yapabilmek belediye başkanlarının gelecekle ilgili vizyonlarıyla çok bağlıdır. Şüphesiz ki bu işler yapılırken tüm devlet birimleri, yerel birimler çok iyi bir koordine gerekiyor” dedi. Tekirdağ’ın ilk defa büyükşehir olduğunu, bu anlamda Tekirdağ’da önemli yatırımların önünün açıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Başkan Albayrak’a zorlu görevinde başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Şeref Defterini de imzaladı.

EĞİTİMİN KALİTESİNE DİKKAT EDİLMELİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşmesinin ardından Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Şimşek, üniversite hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgiler verdi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Üniversitelerin eğitim kalitesine dikkat etmesi gerekiyor. Üniversite mezunlarımız, mezun olduğu üniversitenin diplomasını o kadar özgüvenle taşıyabilmeliler ki bu ancak sizin onlara eğitim süresi içerisinde verdiğiniz bilgiyle, tecrübeyle onları ne kadar donatırsanız onunla bağımlı bir şey. Onun için eğitim kalitesine çok dikkat etmek gerekiyor” dedi.

NKÜ’NÜN GELDİĞİ NOKTA TAKDİRE ŞAYAN

Gül, NKÜ’nün 2006 yılında kurulmasına rağmen fiziki olarak genişlemesinin yanında öğrenci ve öğretim elemanı açısından takdire şayan olduğunu ifade ederek “2006 yılında kurulup daha 10 sene dolmadan üniversitenin bu kadar genişlemesi, büyümesi, hem fiziki mekan, hem öğrenci, öğretim elemanları açısından olan üstü takdire şayan. 26 bin öğrencisi var üniversitenin. Birçok fakülteler var. Üniversiteler öğrenci sayılarının çokluğu ile övünebilir ama daha çok övünecekleri şey üniversitedeki eğitimlerinin kalitesi olması gerekir” dedi.

TEK İSTEĞİMİZ ÇOCUKLARI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMENİZ

Devletin üniversitelere her türlü imkanı sağladığını da dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “”Üniversite kurulsun diye eminim ki bu şehrin değerli siyasetçileri, ileri gelenleri, eşrafı, iş adamları ne kadar çok uğraşmışlardır. Üniversite kurulmuş devlette her türlü bütçelendirmeyi yapmış, kısa süre içerisinde bu muazzam binalar hepsi gerçekleşmiş vaziyette. Şimdi bunların içinde ne oluyor. Bunların içi gerçekten en iyi şekilde eğitimin görüldüğü mekanlar oluyor mu olmuyor mu? Bu çok önemli. Bu çevredeki insanlar aman gözümüzün önünde üniversite var, buraya gönderiyoruz dediklerinde sonunda zarar görmemeleri gerekir. Öğretim üyelerinin üstünde büyük bir sorumluluk var. Sizden tek istediğimiz size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmeniz” diye konuştu.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10