Kent Konseyi üyeleri 'Karagöz' dedi

Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan fakat yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Çerkezköy Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün çoğunluk aranmaksızın yapıldı.

Çerkezköy 18.06.2014 20:28:00 0
Kent Konseyi üyeleri

ÇOĞUNLUK ARANMAKSIZIN YAPILDI

Saat 13.00’da Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, muhtarlar ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.   

 

 

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için çaba harcadıklarını ifade etti. Toplum için yapılan sosyal çalışmaların ne denli zor olduğunun farkında olduklarını ifade eden Gayretli “Özellikle gönüllülük esasına dayalı bu işler sabır ve fedakarlık ister. Biz bu zorlukların bilinci ile bugünlere geldik. Bu kapsamda altyapı eksiklikleri işimizi hayli zorlaştırmaktadır” dedi.

 

 

KENT KONSEYİ SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMDUR

Gayretli, Kent Konseyi için fiziki imkanların çok önemli olduğunu ifade ederek, Çerkezköy’de çoğu ilde bile olmayan bir binalarının olduğunu söyledi. Kent Konseyi’nin siyasi bir kurum olmadığını belirten Gayretli “kent Konseyi siyaset üstü bir kurumdur. Bu kapsamda el ele gönül gönüle vererek birlikte çalışacağız. Tüm halkımızın yardımına fikir ve katkılarına ihtiyacımız olacak” dedi.

 

 

BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTI

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör de “Belediye olarak, Kent Konseyi ile koordineli bir şekilde çalışacağız. Elimizden geldiğince destek olacağız” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Kent Konseyi’nin diğer STK’larla el ele vererek başarılı hizmetlere imza attığını ifade etti. Kubilay, meslek hayatında ilk kez Çerkezköy’de Kent Konseyi toplantısına katıldığını ifade ederek “Bunda Çerkezköy Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği önemli projelerin önemli katkısı oldu” dedi. Kaymakam Kubilay, özellikle ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ gibi projeleri takdir ettiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.

ÇERKEZKÖY BÜYÜYEN BİR İLÇE

Çerkezköy’ün nüfus ve ekonomik olarak hızla büyüyen bir ilçe olduğuna da dikkat çeken Kubilay, burada herkese önemli görevlerin düştüğünü belirtti. Çerkezköy’ü en güzel yarınlara taşımanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Kubilay “Biz her nefes alışverişimizde bu bilinçle hareket ediyoruz. İlçeye Kent Konseyi hizmet binasını kazandıran Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem’e teşekkür ediyorum. Binamızın kalan ihtiyaçları da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sayesinde giderilecek” diye konuştu. Çerkezköy’ün ve çocukların geleceği konusunda ciddi olunması gerektiğini ifade eden Kubilay “Bu çerçevede en doğru platform Kent Konseyi’dir” dedi. Kubilay, temennilerinin Kent Konseyi’nin oluşturacağı projelerle yalnızca Çerkezköy Belediyesi’nden değil, Avrupa Birliği Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma Ajansı desteklerinden de faydalanabilmesi olduğunu dile getirdi.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Konuşmaların ardından Divan Kurulu oluşturulurken, Divan Başkanlığı’na Fikret Batan, katip üyeliklere de Necmi Akman ile Mutlu Timur seçildi. Toplantıda, Kent Konseyi çalışma raporunun görüşülmesi ve devamsız üyelerin üyeliklerinin düşürülmesi konularının görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi.

MEVZUATA UYGUN DEĞİL

Mevcut aday Ahmet Gayretli adaylığını açıkladı. Nurtekin Erol da adaylığını açıklarken, Ahmet Gayretli, Nurtekin Erol’un başvurusunu zamanında yapmaması nedeniyle adaylığının uygun olmadığını ifade ederek “Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Eğer aday olmaya hakkınız varsa bunun önüne geçme gibi bir niyetim yok. Fakat var olan kural ve kaidelerden de şaşmam. Eğer 11 Haziran tarihinden önce başvurunuzu yapsaydınız aday olabilirdiniz. Fakat böyle olmadı. Bu nedenle sizin adaylığınız mevzuata uygun değil. Biz bugün burada normal bir şekilde seçimimizi yaparız. Siz de eğer isterseniz bir üst birliğe gerekli itirazı yaparsınız. İtirazınız kabul edilirse olağanüstü genel kurul yapılır” diye konuştu.

TEK ADAMLI SİSTEM DEVAM EDER

Nurtekin Erol da eğer demokrasi denen şeyi bugün burada gerçekleştiremezlerse yarın öbür gün mahallelerde de gerçekleştiremeyeceklerini belirterek “Böylece tek adamlı sistem böyle devam eder” dedi. Yıllardır Çerkezköy Kent Konseyi’nde görev aldığını ifade eden Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz de, eğer Nurtekin Erol aday gösterilmezse, kendisinin aday olacağını söyledi.

11 OYLA BAŞKAN OLDU

Nurtekin Erol’un aday gösterilmemesi üzerine seçimlerde mevcut başkan Ahmet gayretli ve Serkan Karagöz yarıştı. Kapalı yapılan seçimlerde 30 üye oy kullanırken, adayların eşit oy alması üzerine ikinci kez seçim yapıldı. İkinci seçimde de üyelerden 21’i oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Serkan Karagöz 11 oy alarak Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilirken, Ahmet Gayretli ise 9 oy aldı. Çerkezköy Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu asil üyeliklerine Emine Demir, Sakine Arslan, Hülya Taşkın ve Kenan Tatlı seçilirken, yedek üyeliklere ise Hayrettin Çetinkaya, Sena Özdemir, İlhan Temur ve Yaşar Kuş seçildi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10