Cumhurbaşkanı Gül'e özel hatıra

Son ziyaretini Kırklareli'ne gerçekleştiren ve 81 ili de ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, Kırklareli Valilik makamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bölgede Gündem 19.06.2014 11:28:00 0
Cumhurbaşkanı Gül

TÜM BİRİMLER TEYAKKUZ HALİNDE

Komşu ülkelerde yaşanan gelişmelerin üzüntü verici olduğunu ifade eden Gül, “Olumsuz gelişmeleri Türkiye'ye yansıtmamak için çalışıyoruz. Irak’ta kaçırılan başkonsolosluk çalışanlarının sağ salim Türkiye’ye getirilmesi için devletin tüm birimleri teyakkuz halinde. Türkiye'nin soydaşlarını her zaman düşündü” dedi. Gül, Türkiye'nin daima dışarıdaki soydaşlarını kendisine dert edindiğini ve soydaşlarının güvenliğini, mutluluğunu düşündüğünü vurgulayarak “Bunun için de elinden gelen her şeyi yapar. Şüphesiz ki Irak’taki Türkmenler Irak Devleti’nin en sadık vatandaşlarıdır ama bizlerin de akrabalarıdır, bizlerin de soydaşlarıdır. Onların iki ateş arasında kalıp zarar görmelerini hiçbir zaman istemeyiz ve bunun böyle olmaması için de Türkiye olarak tabii ki elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

SON ZİYARET KIRKLARELİ’NE

Cumhurbaşkanı Gül, 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından aktif siyasete dönecek misiniz?' sorusuna ise “Bunları biz kendi aramızda tabii ki istişare edeceğiz. Hep beraber neler yapacağımızı göreceksiniz” cevabını verdi. Kırklareli Valiliği önünde de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de bulunan 81 ilin hepsine Cumhurbaşkanı olarak ziyaret gerçekleştirdiğini ifade ederek “Daha önce siyasette, hükümette bulunduğum dönemlerde Kırklareli’ne geldim ama Cumhurbaşkanınız olarak ilk defa geliyorum. 81’inci ilimiz olarak bütün Türkiye’yi doğusundan dolaşırken batısında en son olarak size gelmiş oldum” dedi.

ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ BİLİN

Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesinin Kırklareli olduğunu ifadeden Cumhurbaşkanı Gül “Burası doğal güzellikleriyle, ormanıyla, gerçekten sadece bizlerin, sizlerin değil yabancıların da görmek istedikleri çok güzel bir şehrimiz. Burayı en güzel şekilde muhafaza etmek herkesin görevidir. Ayrıca tarım, sanayi ve Türkiye’nin çok büyük tesisleri de sizin il sınırlarınız içinde. Türkiye’nin en güzel beldelerinden birisinde yaşıyorsunuz. Şehrinizin, memleketimizin, ülkemizin kıymetini muhakkak bilin” dedi.

ZİYARET ANISINA 39 FİDAN

Yürüyerek Kırklareli Belediyesi'ne giden Abdullah Gül, burada halk oyunları ekibiyle karşılandı. Kırklareli Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu karşıladı. Daha sonra Belediye Başkanlık makamına geçen Gül, burada belediye anı defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının şehrin gerçek sahipleri olduğunu ifade ederek “Belediye başkanlıklarını, şehirlerine, insanların en büyük hizmeti yaptıkları makam ve imkân olarak görürüm” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlarının, takip ettikleri imar politikalarıyla şehirlerin geleceğini, aydınlık ve çok güzel yapabileceğini, ya da güzel iş yapmak için acelecilikten 10-20 yıl sonra şehri yaşanamaz hale getirebileceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün kenti ziyareti anısına, şehrin plaka kodu olduğu için 39 fidan dikildiğini söyleyen Kesimoğlu 31 yıl sonra bir Cumhurbaşkanı’nı, Kırklareli’de misafir etmelerinin kendilerini onurlandırdığını sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Kesimoğlu'ndan Kırklareli hakkında bilgi alan Gül, daha sonra Kırklareli Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Aykaç ile bir araya geldi. Üniversitelerde eğitim kalitesine dikkat çeken Gül, devletin üniversitelerin iyi olması için her türlü imkanı verdiğini ifade etti.

SANCAK TESLİM TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rektörlük ziyaretinin ardından 5'inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’nda sancak teslim törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesindeki 5'nci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı Karadağ Kışlası'nda yapılan sancak devir teslim töreni askeri geçişle başladı. Törende alay tarihçesinin okunmasının ardından İstihkam Alay Komutanı Albay Fikri Kayhan Akın'ın özgeçmişi okundu. Sancak, edilen yemin ile birlikte Cumhurbaşkanı Gül tarafından İstihkam Alay Komutanı Albay Fikri Akın'a teslim edildi.

SANCAK KUTSALDIR

Cumhurbaşkanı Gül, sancağın kutsal bir varlık olduğunu ve TSK'nın şeref timsali olduğunu ifadeederek “Size ve istihkam alayının mensuplarına kutsal bir emaneti tevdi etmek üzere aranızdayım. Bu sancak kutsal bir varlıktır. Bu sancak TSK'nın şeref timsalidir. Türk ordusu tarihi boyunca sancağını korumuş ve uğrunda binlerce şehit vermiştir. Sizin de onun asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Bu kutsal emaneti Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Tören, sancağın teslim tutanağının Cumhurbaşkanı Gül tarafından imzalanmasının ardından tören geçişi ile son buldu. Törene Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, 5. Kolordu Komutanı Tahir Bekiroğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı.

TÜM İLLERİ ZİYARET EDEN İLK CUMHURBAŞKANI OLDU

İş adamları, siyasetçiler ve ilin önde gelenleriyle yemekte bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, yemekten önce bütün illeri gezen ilk cumhurbaşkanı olması sebebiyle kendisi için hazırlatılan dev Türkiye haritasını imzaladı. Haritadaki illerin üzerinde Gül'ün ziyaret ettiği tarihler bulunurken, İstanbul ve Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı. 81 ilin tamamını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretlerine ilk olarak 11 Eylül 2007 tarihinde Van ile başladığı, 18 Haziran 2014 tarihinde Kırklareli'de tamamladığı ifade edildi.

Haber / Cem BÜLBÜL – Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10