Öztürk: Çocuklara Kur'an ve peygamber sevgisini güzel öğretelim

Pazartesi günü açılacak olan Yaz Kur'an Kursları öncesi Çerkezköy Müftülüğü 'Yaz Kur'an Kursu Programları ve Verimliliği Arttırma' konulu toplantı düzenledi. Toplantıda ?

Çerkezköy 19.06.2014 13:50:00 0
Öztürk: Çocuklara Kur

ÇOCUKLARLA İYİ DİYALOG KURULMALI

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Saray İlçe Müftülüğü Vaizi Nurettin Öztürk, “Yaz Kur’an Kursuna katılan çocuklara kurslara ve camiyi sevdirmek için çocuklarla çok iyi diyalog kurulmalı” dedi.

İLGİNİN ARTTIĞINI GÖSTERİYOR

Kur’an Kurslarına ilgini her geçen yıl arttığını ifade eden Öztürk “1961’te mevzuata konulmuş olan yaz Kur’an Kursları 1981 yılından itibaren tüm Türkiye genelinde başlatılmıştır.Bu kurslara her yıl ilgide giderek artmaktadır.Örneğin 2012 yılında 79 bin 745 cami ve Kur’an kurslarında 2 milyon 417 bin 766 öğrenci ye 91 bin 819 Diyanet görevlisi eğitim verdi. 2013 yılında da 328 bin 193 cami ve kur’an kursunda  3 milyon 59 bin 380 öğrenci katıldı. 119 bin 282 Diyanet görevlisi eğitim verdi. Bu da ilginin arttığını gösteriyor” dedi.

TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRMELERİ AÇISINDAN DA ÇOK ÖNEMLİ

Kur’an Kurslarının, yaz tatilinde çocukların boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri ve çocukları sokakların olumsuzluklarından kurtulmaları için çok iyi bir fırsat, aynı zamanda yol yöntem belirlemeleri acısından da önemli olduğunu söyleyen Öztürk “Bu kurslarda çocuklar namaz kılacak kadar dua öğrenmesi de çok önemli. Aynı zamanda kursa katılan çocuklarımız İslam’ın Temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim-i doğru ve usulüne uygun okumaları ibadetlerini iyi yapmaları açısından da önemlidir” dedi.

ÇOCUKLARA SEVDİRMELİYİZ

Yaz Kur’an kurslarında eğitim saatlerinin normal eğitim saatlerinden kat kat fazla olduğunu söyleyen Öztürk “Bu nedenle çocukları kurslara bağlamak onlara Kur’an-ı sevdirmek için çocuklarla çok iyi diyalog kurulmalı ve kursları sevdirmeliyiz” şeklinde konuştu.

ÖNERİLERDE DE BULUNULDU

Kursların ilk haftasında çocuklarla tek tek ilgilenileceğini söyleyen Öztürk “Çocuklarımızı camide tutmak için onlarla çok iyi birer arkadaş gibi diyalog kurarak onları tek tek tanımalıyız. Onlara bu şekilde pozitif enerji verelim. Çocuklarımıza Allah sevgisini Kur’an sevgisini peygamber sevgisini çok güzel öğretelim. Bu şekilde onların gönüllerine girelim. Bu nedenle her kes elini taşın altına koyarak  istediğimiz şekilde  eğitimi verelim” dedi. Toplantıda, Yaz Kur’an kurslarında verimliliğin artırılması için çeşitli önerilerde de bulunuldu.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10