Geri dönüşümle kaliteli hayat

Avrupa Birliği'nin IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi Programı tarafından finanse edilen "Geri Dönüşümle Kaliteli Hayat" projesi Edirne'de tanıtıldı.

Bölgede Gündem 20.06.2014 13:36:00 0
Geri dönüşümle kaliteli hayat

Çerkezköy Haber -  Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği'nin (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, "Avrupa Birliği'nin IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi Programı tarafından finanse edilen projenin tanıtımı için bir araya geldik. Yambol'daki partnerimiz de aramızda. Bu birliğimizin kabul edilen üçüncü projesi. Bizce bu proje Birliğimizin bugüne kadar yaptığı projelerden en önemlilerinden bir tanesi. Projenin amacına baktığımızda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi.

10 KÖY PİLOT KÖY SEÇİLECEK

Projeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek istediklerini belirten Yerel Eylem Grubu Tunca Temsilcisi Georgi Mitev ise "Sizlerle ikinci projemiz. Bir önceki projemiz köy birlikleriyle ilgiliydi. O projede de çok başarılı olduk. Bu projemizi de başarılı şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Önceki proje TRAKAB ile birlikte yürütüldü ve süt üreticileriyle birlikte başarıya ulaştı. Yambol ve Türk tarafından 4 köy seçmiştik. Şimdi artık bu yeni projede 10'ar köy pilot köy seçildi. Dileğim ileriye yönelik aynı hızla devam etmek. Projenin uygulama süresi 12 ay ve 24 Nisan 2015'te tamamlanacak. Türkiye de Avrupa Birliği'ne girmek istiyor. İnşallah en kısa sürede AB'ye üye olur. Bu proje doğayı korumakla ilgili projedir. Toplam bütçesi 97 milyon 628 bin Euro olan proje kapsamında Edirne'den 9'u merkez 1'i de Süloğlu İlçesi'nden 10 köy pilot köy seçilecek" dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10