NKÜ'de mezuniyet coşkusu

Namık Kemal Üniversitesi 2013-2014 Akademik yılı mezuniyet töreni Piramit Salon'da coşkuyla kutlandı.

Tekirdağ 21.06.2014 11:06:00 0
NKÜ

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN MESAJI OKUNDU

Namık Kemal Üniversitesi’nin Piramit Salon’da düzenlenen 2013-2014 Akademik yılı mezuniyet törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutan V. Topçu Kur. Alb. Osman Kardal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Protokolu, akademisyenler, mezun öğrenciler ve yakınları katıldı.  Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası’nın müzik dinletisinin ardından NKÜ Tanıtım Filmi izletildi. Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Sosyal tarafından okundu.

GURUR DUYUYORUM

 Mezuniyet töreninde, öğrenciler adına, üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Ataş bir konuşma yaptı. Ataş “Türkiye’nin parlayan yıldızı ve yükselen değeri Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan gurur duyuyorum. Bu özel günde mezuniyet sevincine ortak olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de “Bugün Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden 3 bin 750 öğrencimizi mezun ediyor olmanın mutluluğunu paylaşmak için buradayız. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde toplam 26 bin 212 öğrencimizin öğretim gördüğü üniversitemizde, bu sayının her geçen gün artarak üniversite ailemizin daha da genişlemesi bizleri mutlu etmektedir” dedi.

İNSANLIĞIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİSİNİZ

Mezunlara da seslenen Şimşek “Ülkemizin ve insanlığı geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda hayatınızın kontrolünün kendi elinizde olmasını umuyorum. Sizlerin kişisel başarılarınızın ülkemizin başarısı olacağını unutmayın” dedi.

TEKİRDAĞ ÖZEL BİR ŞEHİR 

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, Tekirdağ’ın “üniversite”, “sanayi” ve “tarım” şehri olduğuna dikkat çekerek özel bir şehir olduğunu vurguladı. Ali Yerlikaya, “Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında kurulmasına rağmen 8 yıl gibi kısa sürede Türkiye’deki tüm üniversiteler içindeki sırlamasını 53. Sıraya yükselterek; büyük bir adım atmıştır. Üniversitemizin bu başarısında emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerinde Namık Kemal Üniversitesi’nin çok daha ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Tekirdağ’a gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Namık Kemal Üniversitesi’nden etkilendiğini söyledi” dedi.

DİPLOMALARI VE HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Mezuniyet konuşmalarının ardından Fakülteler, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutan V. Topçu Kur. Alb. Osman Kardal,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ’ın mülki ve idari temsilcileri, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri ve akademisyenler tarafından diplomaları ve hediyeleri verildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Ziraat Fakültesi’nde Elif Akgül birinci, Duygu Arda ikinci ve Müge Karaman üçüncü, Tıp Fakültesi’nde Nil Su Kodal birinci, Rümeysa Taşçı ikinci ve Metehan Bozkurt üçüncü, Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde Begüm Girgin birinci, Sibel Caymaz ikinci ve Fatma Uzundemir üçüncü, Fen Edebiyat Fakültesi’nde Hilal Ayar birinci, Tolgahan Aksoy ikinci ve Özge Işıksal üçüncü, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Aysel Demir birinci, Aybüke Özge Boz ikinci ve Nihan Karcı üçüncü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Emel Vorhan birinci, Zehra Karadağ ikinci ve Mehtap Yüksel üçüncü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Ayçe Kaya birinci, Sevcan Can ikinci ve Mehmet Naçar üçüncü, Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda Fikret Çabukel birinci, Gamze Budak ikinci ve Songül Yurtsever üçüncü, Hayrabolu Meslek Yüksekokulu’nda Emre Dipbakay birinci, Betül Öztürk ikinci ve Saime Aksın üçüncü, Malkara Meslek Yüksekokulu’nda Utku Sevil birinci, Gizem Öztemel ikinci ve Kadir Kalkan üçüncü, Şarköy Meslek Yüksekokulu’nda Zeliha Kaya birinci, Doğukan Eren ikinci, Ahmet Can Kuşçu üçüncü olurken, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda da Ali Yıldırım birinci, Gülden Karapınar ikinci, Gülsün Dedeoğlu üçüncü, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda Tutku Melis Eren birinci, Işılay Duvarcı ikinci, Burcu Bayram üçüncü, Saray Meslek Yüksekokulu’nda Aysel Karabulut birinci, Tolga Şekeroğlu ikinci ve Merve Kuru üçüncü, Muratlı Meslek Yüksekokulu’nda Kezban Karayakalı birinci, Mehmet Çalkıç ikinci, Safa Merve Dağbaşı üçüncü oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda da Gülin Aktürk birinci, Simge Katuç ikinci ve Merve Orhan üçüncü oldu.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10