Mimar Sinan Camii dualarla açıldı

Kapaklı Atatürk Mahallesi Yeni Mezarlık yanında 2010 yılında yapımına başlanan Mimar Sinan Cami, önceki gün düzenlenen törenle açıldı.

Kapaklı 21.06.2014 15:43:00 0
Mimar Sinan Camii dualarla açıldı

TÖREN DÜZENLENDİ

Bir yıldır ibadete açık olan Mimar Sinan Camii’nin resmi açılış törenine Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı İlçe Müftü Vekili İslam Özçiftçi, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Ömer Karadeniz, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta Ali Kotan’ın yerine Kapaklı Müftülüğü’ne atanan fakat henüz göreve başlamayan yeni Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş ile cami cemaati ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ARAZİSİNİ BELEDİYE TAHSİS ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, açılışta yaptığı konuşmada “Atatürk Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın büyük çoğunluğuna n yakın cami 1,5 kilometre uzaktaydı.  Vatandaşlarımız özellikle kış aylarında kötü hava koşullarında kendilerine uzak olan camilere ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyordu” dedi. Yaklaşık 4 yıl önce belediye olarak Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne 5 dönüm arazi tahsis ettiklerini ifade eden Mandalı, 500 metrekare inşaat alanına sahip olan camimize belediye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık” dedi.

AÇILIŞI HEP BİRLİKTE YAPTILAR

Kapaklı Müftülüğü’ne atanan İsa Aktaş’ın yaptığı duanın ardından caminin açılışı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İsa Aktaş tarafından yapıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10