2 bin 200 işçi iş bıraktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki 3 fabrikada çalışan 2 bin 200 işçi iş bıraktı.

Bölgede Gündem 21.06.2014 15:58:00 0
2 bin 200 işçi iş bıraktı

MEYDANA KADAR YÜRÜDÜLER

Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal-İş Sendikası arasında sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Lüleburgaz ilçesinde 2 bin 200 işçi iş bırakarak eylem yaptı. Eylem kapsamında Kırklareli Cam, Trakya Cam ve Oto Cam çalışanı 2 bin 200 işçi fabrikalarından çıkarak Büyükkarıştıran meydanına kadar yürüdü.

AMACINA ULAŞINCAYA KADAR DEVAM EDECEK

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, grevi amacına ulaşıncaya kadar sürdüreceklerini ifade ederek “Kristal-İş Sendikası greve çıkamaz, grev yapamaz dediler. Kimse sabrımızı sınamayı düşünmesin. Her grevimiz başarılıdır. Türkiye’de işçi sınıfına da, işçi hareketine de darbeyi vurmuştur. Bugün başlamış olduğumuz grevle 5 bin 800 işçi 10 fabrika aynı saatte greve çıkmıştır. Biz bu grevi başarılı bir şekilde götürüp amacımıza ulaşıncaya kadar devam edeceğiz. Dün yaptığımız görüşmede de çıkan sonuç ortadadır. Grevi bize yakışan, Kristal-İş Sendikası’na yakışan disiplinli bir şekilde 5 bin 800 kişiyle birlikte örnek olacak şekilde yapacağız. Kristal-İş Sendikası bugünlere gelirken taş üstüne taş koyarak, mücadele vererek bu seviyeye gelmiştir” dedi.

GREV, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ise, konuşmasına, “Yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekiyor. Grev artık sözün bittiği yerdir. Eylemin başladığı yerdir. Bu coşkunun önünde kim durabilir ki? Ya sizin haklarınızı verecekler ya da bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceksiniz. Biz Şişecam’la onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz ama bu Şişecam’ı bir dünya markası yapan sizlersiniz, bizleriz, işçilerdir. Bu şirketi dünya dördüncüsü yapan sizsiniz, üçüncü yapacak olan da sizsiniz. Her dönem Kristal-İş Sendikası’nın karşısına çıkarılan senaryo bizim de karşımıza çıkarılıyor. Aynı oyun her yıl tekrarlanmaya çalışılıyor. Bizim de çoluğumuz, çocuğumuz var. Yaşam standartlarımızı yükseltmemiz gerekiyor. Sadece insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10