"Ramazan birlik ve yardımlaşma ayıdır"

Ramazan ayına sayılı günler kala Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Hoş geldin Ya Şehri Ramazan" programı düzenlendi.

Çerkezköy 23.06.2014 13:54:00 0

KURAN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Amfi Tiyatro’da önceki gün saat 19.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Akın, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İstanbul hafızlarından Ramazan Çelik’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahi sanatçıları Tufan Toprak ve Fethullah Badem de ilahiler okuyarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatından kesitler sundu. Semazen gösterileri de programa renk kattı.

SADECE NEFSİ TERBİYE AYI DEĞİLDİR

Programda konuşan Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Akın “Allah’a şükürler olsun ki 11 ayın sultanı Ramazan’a erişeceğiz” dedi. Ramazan ayının sadece nefsi terbiye olmadığını ifade eden Akın “Birlik beraberlik ve yardımlaşma ayıdır. Rabbim bizlerin, birlik ve beraberliğini bozmasın. Ramazan ayı tokun ve açın halinden anlama ayıdır. Ramazan kültürü yok olmak üzeredir. Gelin hep beraber Ramazan kültürüne sahip çıkalım” dedi.

ARTIK RAMAZAN’IN BİLİNCİNE VARMALIYIZ

Artık Ramazan’ın bilincine varıp öyle yaşanılması gerektiğini söyleyen Akın “Bu rahmet ve bereket ayını dolu dolu yaşamayı mevlam bizlere nasip etsin. İnsanı en güzel suretle yaratan ve bizleri iman nimetiyle şereflendiren Allah’a sonsuz hamdu senalar olsun. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen ve insanlığa en güzel örnek kılının Hz. Muhammed (S.A.V) ve ehlibeytine ve güzide ashabına salat ve selam olsun” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10