Türkiye finallerinde son 16'ya kaldılar

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

24.06.2014 18:50:00 0
Türkiye finallerinde son 16

Çerkezköy Haber- Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Nike işbirliği ile 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Liseler Arası Nike Halı Saha Turnuvası'nda Tekirdağ ve Marmara Bölge şampiyonu olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Anadolu Lisesi ilk karşılaşmasında Kahramanmaraş Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi ile karşı karşıya geldi. Son 16’ya kalmak için rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi karşılaşmadan 9-1 ayrılarak büyük başarı elde etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi bugün Samsun Gazi Anadolu Lisesi takımı ile Çeyrek Finale kalmak için mücadele edecek.

İSTANBUL’DA KURA ÇEKİMİ BAŞLADI

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike işbirliğiyle düzenlenen Nike Halı Saha Ligi finalleri kura çekimi dün yapıldı. İstanbul Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Etap Stadı'nda Burcu Esmersoy ve Melih Gümüşbıçak'ın sunuculuğunu yaptığı kura çekilişine lise ve üniversite kategorisinde toplam 64 takım katıldı. Nike Halı Saha Ligi final maçları 23-25 Haziran tarihlerinde 640 futbolcunun katılımıyla İstanbul Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Etap Stadı'nda gerçekleşiyor.

DÜN BAŞLADI

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike'ın Türkiye'de spor kültürünün oluşması ve geliştirilmesi adına organize ettikleri Nike Halı Saha Ligi'nde final heyecanı yaklaşıyor. Lise kategorisinde 71 ilde, Üniversite kategorisinde ise 48 ilde düzenlenen ligde, bölge elemeleri sona erdi. Bugüne kadar Lise kategorisinde 5625, Üniversite kategorisinde ise toplam 2286 maç gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir sertifika sistemine tabii tutulup, olanaklarına göre derecelendirilen halı sahalarda düzenlenen organizasyonun il elemeleri Mayıs ayı sonunda tamamlandı. 9-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen bölge finallerinin ardından ise Nike Halı Saha Ligi Türkiye Finali ise dün itibariyle başladı.

KAHRAMANMARAŞ EKİBİ İLE EŞLEŞTİ

Nike Halı Saha liginde Tekirdağ grubunu şampiyon olarak tamamladıktan sonra Marmara Bölge şampiyonasına katılan temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi kura çekiminin ardından Kahramanmaraş Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi ile eşleşti. Bu yıl müthiş bir takım ile büyük işler çeviren temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi maça da iyi başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştiren temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Orçun’un ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ikinci gol için yüklenmeye çalıştı. Kahramanmaraş Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi takımı ise temsilcimiz kalesinde etkili olamadı.

GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ

Sağlı sollu ataklarını devam ettiren temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Fatih Boya ile farkı ikiye çıkardı. Gelen ikinci golle birlikte rahatlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Oyundan kopan rakibi karşısında özellikle kanatlardan iyi organize ataklar geliştiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ikinci golün sahibi Fatih Boya ile farkı üçe çıkardı. Çok rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ilk devrenin sonlarına doğru Resul Karasu ile dördüncü golünü buldu.

FATİH GOL ŞOV YAPTI

Karşılaşmanın ilk devresini 4-0’lık üstünlük ile tamamlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi karşılaşmanın ikinci devresinde de ataklarını sıklaştırdı. Sağlı sollu ataklarını devam ettiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi günün başarılı ismi Fatih Boya’nın şık golü ile farkı beşe çıkardı. Rakibi karşısında müthiş bir oyun sergileyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi savunmada da hata yapmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinin ortalarına doğru Fatih Boya bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin dördüncü takımının ise yedinci golünü kaydetti.

SON 16’YA KALDIK

Rakibinin arka arkaya gelen gollerine engel olamayan Kahramanmaraş Erdem Beyazıd Anadolu Lisesi takımı ise en az bir gol için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi kalesine yüklendi. Rakibi karşısında hata yapmayan temsilcimiz Serhat Kuş’un şık golü ile skoru 8-0 yaptı. Rakibi karşısında çok rahat goller bulan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde Murat Kuş’da bir gol kaydederek farkı dokuza çıkardı. Kahramanmaraş temsilcisi ise karşılaşmanın uzatma dakikalarında şeref sayısını buldu. Karşılaşmadan 9-1 galip ayrılarak Türkiye finallerinde son 16 takım arasına kalan  temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi oyuncuları büyük sevinç yaşadı.

OYUNCULARINI KUTLADI

Son 16’ya kalan temsilcimiz bugün Samsun Gazi Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi takımı ile Çeyrek Finale kalma mücadelesine çıkacak. Karşılaşmanın ardından duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Antrenörü ve Beden Öğretmeni Vedat Çolak “Gerçekten çok mutluyuz. Oyuncularımızı göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutluyorum. İlimi ve ilçemizi Türkiye şampiyonasında başarılı bir şekilde temsil ediyoruz. Türkiye genelinde 1512 takımın katıldığı turnuvada son 16 takım arasına kaldık. Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve okul yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün Samsun Gazi Anadolu Lisesi ile karşı karşıya geleceğiz. Rakibimiz karşısında aynı disiplin ile mücadele edip son sekiz takım arasına kalacağız” diye konuştu.

 Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10