ÇEMYO'da mezuniyet coşkusu

Eğitim öğretim hayatına 1994'te Trakya Üniversitesi'ne bağlı olarak başlayan ve sonrasında Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlanan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 17.dönem mezunlarını

Çerkezköy 25.06.2014 11:29:00 0
ÇEMYO

KATILIM YOĞUN OLDU

Önceki akşam saat 20.00’da Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Erbay, ÇEMYO idarecileri, öğretim görevlileri, öğrencileri ve yüzlerce veli katıldı.

BURADA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan okul ikincisi Gülden Karapınar, ÇEMYO’da geleceklerini şekillendirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Burada çok şey öğrendiklerini ifade eden Karapınar “Başarısızlık olasılığı artık bizi korkutmuyor. Çünkü burada pes etmemeyi öğrendik” diye konuştu. ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş da okulun tarihçesi ile ilgili bilgi verdi.

1994’TE EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

ÇEMYO’nun 7 Ekim 1994’te Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak Çerkezköy Belediyesi’nin üst katında büro yönetimi ve sekreterlik programı bir öğretim görevlisi ve 33 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını ifade eden Buluş “Bugün hizmetlerimizi sürdürdüğümüz 1860 metrekare kapalı alana sahip binaya 18 Şubat 2002’de taşındık. 2006 yılında Trakya Üniversitesi’nden ayrılıp, Namık kemal Üniversitesi’ne bağlandık. 33 öğrenci ile başladığımız eğitim öğretim yolculuğumuza bugün 1200 öğrenci ile devam ediyoruz. Bu yıl mezun olacak öğrenci sayımız 300 civarındadır” bilgisini verdi.

ÜNİVERSİTELER SADECE BİLGİ ÜRETEN KURUMLAR DEĞİLDİR

Buluş, 2013 yılında Veliköy’deki yeni binanın temellerinin atıldığını anımsatarak “Yüksekokulumuz 2014-2015 akademik yılında 5580 metrekare kapalı alandan oluşan yeni binasında eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır. Üniversiteler bilgiyi öğretmeyi ve yaymayı temel görev edinmiş kurumlardır. Bu bağlamda sadece bilgiyi ve teknolojiyi üreten kurumlar değil, aynı zamanda toplumun kültürel unsurlarının geliştirildiği ve korunduğu yerlerdir” dedi. Buluş, üniversitelerin bilimin, pozitif düşüncenin ön plana çıktığı, yaratıcı düşünceye açık kurumlar olduğunu ifade etti.

VELİLERE SESLENDİ

Buluş, öğrenci velilerine şu sözlerle seslendi: “Sizler şüphesiz bu törenin en mutlu kişilerisiniz. Çocuklarımıza 15 yıla yakın eğitim yaşamı boyunca maddi ve manevi olarak her türlü desteği verdiniz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği oldunuz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir”. Buluş, öğretim elemanlarına da seslenerek “Her zaman olduğu gibi bugün mezun olacak öğrencilerimize çağdaş, evrensel, ilkeleri benimseterek, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında onlara maddi ve manevi her türlü zorlukları göğüslemede gösterdiğiniz yardımlarınız ve onları hayata hazırlamada göstermiş olduğunuz özverili çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacak” diye konuştu.

YENİ FİKİRLERE AÇIK OLUN

Öğrencilere de seslenen ÇEMYO Müdürü Ercan Buluş “Sormanın ve dinlemenin öğrenmenin önemli bir parçası olduğunu bilin. Yeni fikirlere ve parlak sonuçlara ulaşmak için sorara ve dinleyerek önemli bir hammadde oluşturabilirsiniz” dedi. Öğrencilere “yeni fikirlere açık olun ve bunları deneyin” tavsiyesinde bulunan Buluş “Öğrencilere düşen  2 önemli görev var. Birincisi burada kazandığınız mesleki eğitiminizi tüm yaşamınız boyunca kendinizi yenileyerek çağdaş bir biçimde toplumun hizmetine sunmak, ikincisi ise ulu önder Atatürk’ün bu cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlerin, aydın birer insan olarak, ülkemizin ve toplumumuzun temel sorunları ile ilgilenmek, bu konuda fikir üretmek ve toplumu aydınlatmak olmalıdır” şeklinde konuştu.

ÇEMYO’NUN VARLIĞINI ÖNEMSİYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, ÇEMYO’nun 17.mezunlarını verdiğini ifade etti. Çerkezköy’de eğitim öğretime katkı sağlayan herkese teşekkür eden Akay “Çerkezköy iş hacminin yoğun olduğu büyük bir ticaret merkezidir. Bu nedenle ÇEMYO’nun varlığını büyük ölçüde önemsiyoruz. ÇEMYO’nun daha da genişlemesi ve öğrenci sayısının daha da artması için elimizden geleni yapacağız. Bu arada Veliköy’deki yeni binanın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen eski belediye başkanlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek ÇEMYO’nun bir sonraki mezunlarını yeni binasında vereceğini söyledi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Başkan Akay “Yeni binanın kısa sürede eğitim öğretime kazandırılması ve eksiklerinin biran önce giderilmesi için Çerkezköy belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bugün burada mezuniyet coşkusunu yaşayan tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Velileri için de bu mezuniyetin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca iş için mücadele edecek tüm arkadaşlarıma Allah kolaylıklar versin diyorum” diyerek tüm öğrencilere Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün izinde mutlu bir yaşam temenni etti.

ÖNEMLİ BİR AŞAMAYI GERİDE BIRAKTINIZ

NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr.İhsan Soysal da, mezun olacak öğrencilerin hayatlarında önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını ifade ederek “Hocalarınız sizi gerekli bilgilerle donatmaya gayret etti. Ülkeye değer katacak bilgilerle donatıldınız. Şimdi bu bilgileri kullanma zamanı” dedi. Soysal velileri de kutlayarak “Çocuklarınızın mürüvvetini görüyorsunuz. Büyük önder Cumhuriyeti bu değerli gençlerimize emanet etti” dedi. Soysal, bilginin arandığı zaman kolaylıkla bulunabilen bir unsur olduğunu ifade ederek “Mesleki bilgilerinizi sürekli geliştirin. Bilgi sonsuzdur. Her z

EĞİTİMİN HER ANIYLA YAKINDAN İLGİLİYİZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Çerkezköy’de ÇEMYO’nun yürüttüğü çalışmaları memnuniyet ve takdirle takip ettiğini ifade etti. Öğretim görevlisi ve idarecilerin ellerinden gelen gayreti gösterdiğini söyleyen Kubilay “Çerkezköy’deki eğitimin her anıyla yakından ilgiliyiz. Her zaman söylediğimiz gibi en esaslı meselemiz eğitimdir” dedi.

YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

 Bu kapsamda kaymakamlık olarak Halk Eğitim kampanyasını başlattıklarını anımsatan Kubilay, “İnanıyorum ki çok yakın bir gelecekte Çerkezköy sanayide olduğu gibi eğitimde de marka bir kent haline gelecektir” diye konuştu. Kubilay, ÇEMYO’nun yeni binasının Veliköy’de kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek, yeni okulun en iyi şartlarda eğitim öğretim vereceğine inandığını söyledi. Başta Veliköy Belediyesi Eski Başkanı Hanifi Belindir olmak üzere bu binanın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kubilay “Çerkezköy belediye başkanımız Vahap Akay da bundan sonraki süreçte ÇEMYO için elinden gelen desteği verecektir. Yeni bina ile birlikte Çerkezköy’de kalifiye eleman konusunda yeni bölümler açılacaktır, öğrenci sayısı daha da artacaktır. Bizim çocukların geleceğinden daha önemli bir meselemiz yok” “ dedi.

PLAKETLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından programda daha sonra 2013-2014 akademik yılı birincisi Ali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından başarı plaketi verildi. Okul ikincisi Gülden Karapınar’a başarı plaketini Rektör Vekili İhsan Soysal verirken, okul üçüncüsü Gülsüm Dedeoğlu ise başarı plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden aldı. Okul birincisi Ali Yıldırım’ın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından program ÇEMYO bünyesindeki bölümlerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle devam etti. Daha sonra mezun olan tüm öğrencilerin isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildiler. Öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10