Yüzü yanan çocuk tedavi olmak istiyor

Saray'da sekiz aylıkken üstüne sıcak su dökülmesi sonucu yüzünde ve omzunda yanıklar oluşan küçük Pınar, tedavi olmak istiyor.

Saray 25.06.2014 17:54:00 0
Yüzü yanan çocuk tedavi olmak istiyor

DIŞARI BİLE ÇIKMAK İSTEMİYORUM

Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden Pınar Demiröz'ün (10) sekiz aylıkken üzerine sıcak su dökülmesiyle yüzünün sağ tarafı, sağ omzu ve kolunda üçüncü dereceden yanıklar meydana geldi. 10 yıldan bu yana yanık izleriyle mücadele eden Pınar, maddi imkansızlıktan ve sosyal güvencesi olmadığından tedavi olamıyor. Devlet büyüklerinden yardım isteyen Pınar, yüzü ve omzundaki yanık izleri nedeniyle dışarı bile çıkmak istemediğini ifade etti.

BAKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ

Pınar, yüzündeki izlerden dolayı arkadaşlarının sürekli dalga geçtiğini ifade ederek “Yüzümdeki yanıklar yüzünden okula gitmek, hatta mahallede dışarı bile çıkmak istemiyorum. Bütün herkes sürekli bana bakıyor ve yüzüme ne olduğunu soruyor” dedi. Pınar’ın annesi Fethiye Demiröz, sağlık güvencelerinin olmadığından kızlarının yüzündeki yanık izlerinin tedavi ettiremediklerini belirterek, "Kızım sekiz aylıkken üstüne sıcak su döküldü ve yüzünün sağ tarafı, sağ omzu ve kolunda üçüncü dereceden yanık meydana geldi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2 ay tedavi gördükten sonra taburcu olduk. Sağlık güvencemiz olmadığı için tedavimiz yarım kaldı. Doktorlar kızımın yanan yerlerinin lazer ile giderebileceğini söyledi. Fakat sosyal güvencemiz olmadığı için lazer tedavisi göremedi. Devlet büyüklerimizden Trakyalı olan Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyoruz” dedi.

İHA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10